Maalämpöpumpun hinta

Lopullinen hinta koostuu useista eri tekijöistä, jotka ovat aina tapauskohtaisia. Jos talossa on jo ennestään vesilämmitysjärjestelmä, tarvitset vain maalämpöpumpun ja energiakaivon korvaamaan vanhan lämmitysmuodon. Maalämpöpumpun hinta valmiiksi asennettuna on 8500 – 11 000 euron välillä riippuen lämpöpumpusta ja siitä kuinka paljon lämmintä vettä tarvitaan. Energiakaivo maksaa noin 4500 – 6500€ sisältäen maaputkien vetämisen ja asentamisen tekniseen tilaan. Eli kaikkine asennuksineen maalämpöön siirtyminen tulee maksamaan noin 13 000 – 17 500 € avaimet käteen periaatteella.

Jos talossa ei ole ennestään vesilämmitysjärjestelmää, niin sellainen täytyy asentaa. Helpoin ratkaisu on asentaa uudet patterit koko taloon. Vesilämmitteisen patterilinjan rakentaminen maksaa noin 9000-16000 € riippuen talon suunnittelusta ja koosta. Vaihdettaessa maalämpöön, voit hyödyntää kotitalousvähennystä asennuksen työosuuteen eli mitoitukseen, poraukseen ja asennukseen. Kotitalousvähennys on 2400 € /hlö kotitalouksissa joissa on kaksi henkilöä, joten kahden henkilön talous voi vähentää verotuksessa yhteensä 4800 euroa. Kokonaisuudessaan maalämmön asennuksesta vähennysosa on noin 4000 – 5000 euroa. Techeatin tarjouksissa merkitään vähennyskelpoinen osa aina selvästi.

Maalämpö uuteen taloon – maalämpöpumpun hinta uudiskohteelle.

Maalämmön hinta uudelle omakotitalolle on suurin piirtein sama kuin vanhalle vesilämmitysjärjestelmää käyttävälle talolle. Ero on se, että tavallisesti uudessa talossa tullaan toimeen hieman pienemmällä lämpöpumpulla eikä tarvitse tehdä yhtä syvää porakaivoa. Hinta on aina tapauskohtainen, mutta kattava paketti energialähteistä, maalämpöpumpusta sekä asennuksesta uuteen omakotitaloon on noin 13 000 – 15 000 euroa. Sen lisäksi että maasta saadaan lämpöä, nykyään on tavallista, että uusia taloja myös viilennetään kesäaikaan. Tämä onnistuu hyvin maalämpötekniikalla, koska kun maasta otetaan viileyttä, voidaan samaan aikaan tallettaa ylimääräistä energiaa talven varalle.

Paljonko säästät vaihtamalla maalämpöön?

Yleisin kysymys maalämpöön liittyen, on nimenomaan tämä. Päätimme siis tehdä laskurin jonka avulla saat vastauksen.

Saammeko tarjota ilmaisen suunnittelupaketin?

Techeat tarjoaa laajan valikoiman suunnittelupaketteja, tutustu ja tilaa.