Maalämpö taloyhtiöön

Uusiutuvaa energiaa taloyhtiöille maalämmöllä – Maalämpö taloyhtiöön Techeatin kanssa

Taloyhtiöiden suurin rahareikä on energiakustannukset ja siksi yhä useampi taloyhtiö valitsee lämmitysmuodoksi maalämmön. Maalämpö taloyhtiöön, kuten kerrostaloon ja rivitaloon, alentaa energiakustannuksia vaikuttaen näin asumiskustannuksiin ja sitä myöten asukastyytyväisyyteen.

Panostaminen uusiutuvaan ja päästöttömään energiamuotoon, maalämpöön, todellakin kannattaa taloyhtiöissä, sillä sen lisäksi, että maalämpö alentaa energiakustannuksia, nostaa se myös taloyhtiösi arvoa ja on valtti asunto-osakekaupoissa.

Ilmastonäkökulma on yhä enenevässä määrin mukana taloyhtiöiden päätöksenteossa. Hiilijalanjälki pienentyy, kun taloyhtiöt saadaan talvella ekologisesti lämpimiksi ja kesällä tarvittaessa, maaviileän avulla, viileäksi.

Nykytekniikan avulla maalämpö on, lähes poikeuksetta, mahdollista asentaa myös keskustassa sijaitseviin taloyhtiöihin. Tontin ahtaus ei välttämättä ole enää este maalämmölle, sillä energiakaivot voi porata aikaisempaa syvemmiksi ja syvempiä kaivoja tarvitaan luonnollisestikin määrällisesti vähemmän.

Maalämpö taloyhtiöön on kannattava valinta kaikista näkökulmista katsottuna, ota yhteyttä meihin kuullaksesti lisää meidän suunnittelupaketistamme.

Maalämpö taloyhtiöön Techeat Oy
Maalämpö avaimet käteen Techeat Oy

Avaimet käteen -ratkaisu meiltä taloyhtiöille

Meillä Techeatilla on yli 150 kohteen kokemus maalämmön asennuksesta ja suunnittelusta isoihin kiinteistöihin, taloyhtiöihin. Takaamme huolellisen ja vastuullisen työn avaimet käteen -periaatteella: esiselvitys, poraus, asennus ja ylläpito.

Ota rohkeasti yhteyttä Techeatiin, mikäli taloudellinen ja vihreä valinta, maalämpö, kiinnostaa. 

Maalämpö Rivitaloon

Yhä useammat rivitalot siirtyvät maalämpöön, sillä se on huomattavasti vaivattomampi, edullisempi ja ekologisempi lämmitysmuoto.

Maalämpö kerrostaloon

Ekologinen ja pitkälti omavarainen maalämpö kasvattaa jatkuvasti suosiotaan myös taloyhtiöiden keskuudessa, sillä maalämpö on myös kerrostaloissa kaikista lämmitysmuodoista edullisin vaihtoehto.

Referenssejä kohteistamme

Projekti nimiUrakkamuotoLaitteiston kokoKiinteistötyyppiEnergianlähdeLisäenergiaAikaisempi lämmitys
As Oy AarrekartantieKokonaisurakka40 kWRivitaloEnergiakaivotSähköUudistuotanto
As Oy Alkionkatu 4Suunnittelu ja kokonaisurakka (Kokonaisvastuu-urakka)Kerrostalo65 kWEnergiakaivotSähköKaukolämpö
As Oy BriljanttiKokonaisurakka55 kWRivitaloEnergiakaivotSähköUudistuotanto
As Oy DahlåSuunnittelu ja kokonaisurakka (Kokonaisvastuu-urakka) 85 kWRivitaloEnergiakaivotÖljy Öljy
As Oy Espoon KieloKokonaisurakka40 kWRivitaloEnergiakaivotSähköUudistuotanto
As Oy Jämsän TervasahoSuunnittelu ja kokonaisurakka (Kokonaisvastuu-urakka)51 kWRivitaloTuloilmaÖljy Öljy
As Oy KominrinneSuunnittelu ja kokonaisurakka (Kokonaisvastuu-urakka)60 kWRivitaloEnergiakaivotSähköUudistuotanto
As Oy MårdvägenSuunnittelu ja kokonaisurakka (Kokonaisvastuu-urakka)40 kWRivitaloEnergiakaivotElUudistuotanto
As Oy MäkitorpantieSuunnittelu ja kokonaisurakka (Kokonaisvastuu-urakka)85 kWKerrostaloEnergiakaivotSähköKaukolämpö
As Oy MäyränpuistoSuunnittelu ja kokonaisurakka (Kokonaisvastuu-urakka)100 kWRivitaloEnergiakaivotSähköKaukolämpö
As Oy RengonriviSuunnittelu ja kokonaisurakka (Kokonaisvastuu-urakka)60 kWRivitaloEnergiakaivotSähköÖljy
As Oy SörhörnanSuunnittelu ja kokonaisurakka (Kokonaisvastuu-urakka)40 kWRivitaloEnergiakaivot ja poistoilman talteenottoSähköUudistuotanto
As Oy Torikatu 21Suunnittelu ja kokonaisurakka (Kokonaisvastuu-urakka)Kerrostalo105 kWEnergiakaivotSähköKaukolämpö
As Oy TuomaanriviSuunnittelu ja kokonaisurakka (Kokonaisvastuu-urakka)50 kWRivitaloEnergiakaivotSähköÖljy
As Oy Vantaan KuningasKokonaisurakka53 kWRivitaloEnergiakaivotSähköUudistuotanto
As Oy Vantaan Nikinmäen TähkäKokonaisurakka53 kWRivitaloEnergiakaivotSähköUudistuotanto
As Oy Westan Suunnittelu ja kokonaisurakka (Kokonaisvastuu-urakka)760 kWRivitaloEnergiakaivotSähköUudistuotanto
Iin Vuokratalot Suunnittelu ja kokonaisurakka (Kokonaisvastuu-urakka)172 kW5 RivitaloalueetEnergiakaivotSähköÖljy
Kajaanin Pietari 1–7 Suunnittelu ja kokonaisurakka (Kokonaisvastuu-urakka)600 kW6 Kerrostaloa ja RivitaloEnergiakaivotSähköÖljy
KOY Brinkhaga Suunnittelu ja kokonaisurakka (Kokonaisvastuu-urakka)40 kWRivitaloEnergiakaivotSähköÖljy
KOY Kivikkotie Suunnittelu ja kokonaisurakka (Kokonaisvastuu-urakka)60 kWRivitaloEnergiakaivotSähköÖljy
KOY Korpimustikka Suunnittelu ja kokonaisurakka (Kokonaisvastuu-urakka)35 kWRivitaloEnergiakaivotSähköÖljy
KOY Turun KatariinakotiSuunnittelu ja kokonaisurakka (Kokonaisvastuu-urakka)90 kWRivitaloEnergiakaivotSähköSähkö

Mitä geoenergia on?

Geo-energia, geoterminen energia, geolämpö, geoterminen lämpö, rakkaalla lapsella on monta nimeä, on siis 100 %sti uusiutuvaa, maahan ja vesistöihin varastoinutta auringon energiaa, jota saadaan kallioperästä ja maan pintakerroksesta. Geo-energian alkuperä on vielä näin yksinkertaistettuna, maan sisäinen lämpö sekä auringon energia, lähienergiaa parhaimmillaan.

Miksi valita geoenergia?

Tämä uusiutuva geo-energia on em. ekologisuuden / ympäristöystävällisyyden lisäksi vakaa ja taloudellisesti kannattava lämmitys- ja viilennysratkaisu. Suurkiinteistöissäkin energiakustannukset ovat paljon paremmin ennustettavissa verrattuina muihin energiaratkaisuihin ja mikä parasta, paikallisen geo-energian hyödyntäminen lisää Suomen energiaomavaraisuutta. Jo pelkästään tiukentuvia energiatehokkuusvaatimuksia ja päästövähennys tavoitteita ajatellen on typerää olla hyödyntämättä maamme alla piileviä mahdollisuuksia. Suomen maaperä on nimittäin erittäin otollista geo-energian hyödyntämiselle.

Hyödyntämällä tämä piilevä rikkaus, kansalaisten riippuvuus hiilen, puun sekä öljyn käyttämisestä energiatuotannossa vähenee ja Suomen kaupungit sekä kunnat saavuttavat kunniallisen hiilineutraalin statuksen. Uusiutuvaa, paikallista, geo-energiaa hyödyntämällä suurkiinteistötkin voivat olla osaltaan mukana toteuttamassa tätä Suomen ja EU:n ilmastostrategiaa. Sen tavoitteena on siis pienentää kokonaisenergiankulutusta ja lisätä puolestaan uusiutuvan energian käyttöä. Energiateollisuus on lisäksi ennustanut, että kaukolämmön kustannukset eivät tule jatkossakaan laskemaan, uusien investointien vuoksi. Tämä tarkoittaneen sitä, että investointi geo-energiaan tuottaa tulevaisuudessa vain enemmän ja enemmän säästöjä taloyhtiöille jo heti asennusvaiheesta alkaen, kiinteistön arvon nousemisesta puhumattakaan!

Asiakaslupauksemme

Suunnittelemme energiatehokkaita maalämpöjärjestelmiä, asennamme ne asiantuntijan kokemuksella ja otamme vastuun tekemisistämme jokaisen projektin kohdalla.

Säästöt!

Nämä em. säästöt, ne ovat kuitenkin ehkä se kaikista tärkein peruste geo-energian valinnalle, taloyhtiöiden lämmitysmuodoksi. Yleensä esimerkiksi asumiseen liittyviä vastikkeita ei tarvitse korottaa geo-energiajärjestelmään siirtymisen seurauksena, niitä voidaan halutessaan jopa laskea tai vastaavasti, alentuneiden energiakustannusten vuoksi, kerätä säästöjä tulevaisuuden remontteja varten. Nimittäin investoimalla geo-energiaan sen takaisinmaksuajan jälkeen kertyvät säästöt, tuottavat rahaa esimerkiksi juuri tulevaisuuden remontteja varten ja investointi tuo taloyhtiöille myös riippumattomuuden kaukolämmön hinnan noususta, näin vastike voi pysyä vakiona.

Saammeko tarjota ilmaisen suunnittelupaketin?

Techeat tarjoaa laajan valikoiman suunnittelupaketteja, tutustu ja tilaa.

Maalämmön suunnittelu ja kilpailutus

Täältä voit lukea lisää maalämmön suunnittelusta ja kilpailutuksesta ja miten vältät yleisimmät virheet.

Lisäsäästöjä saadaan valitsemalla geo-energiajärjestelmään lisäksi myös lämmön talteenotto (LTO), siitä on paljon hyötyä taloyhtiöille. Talteen otettu hukkaenergia johdetaan, ulkoilman sijasta, maalämpöpumppuun. Maalämpöpumppu tuottaa hukkaenergiallakin lämpöä lämmitysjärjestelmään tai käyttöveteen. On siis järkevää ottaa huomioon seuraava fakta: kiinteistöistä poistuu koneellisen ilmanvaihdon seurauksena, huippuimurin kautta, huomattava määrä jo kerran maksettua lämpöenergiaa. Koneellisesti poistettava huoneilma on yli +20 -asteista eli poistoilman mukana ajetaan ulos noin 30-40% kiinteistön lämmitysenergiasta. Liittämällä LTO osaksi geo-energiajärjestelmää, ilma poistuu reilun +20 -asteisen ilman sijasta vain noin +3-5 -asteisena ja näin lämmön talteenoton avulla säästöä tulee entisestään. Tällaista kahden tai sitä useamman lämmitystavan yhdistelmää kutsutaan hybridijärjestelmäksi. Nykypäivän hybridijärjestelmissä voidaan hyödyntää öljyn, sähkön tai puun sijaan esimerkiksi maalämpöä ja lämmön talteenottoa. (Halutessasi voit lukea lisää LTO:sta täältä).

Mahdolliset esteet

Yleensä geo-energiaan siirtymiselle ei ole mitään esteitä ja kaukolämmöstä irtaantuminenkin on täysin mahdollista. Hyvin harvoissa tapaukissa maaperä tai fyysinen infrastruktuuri estää geo-energiajärjestelmän asentamisen ja esteettistä haittakaan ei pitäisi muodostua, sillä esimerkiksi energiakentästäkin jää näkyviin vain kokoomakaivot.

Tarjouspyynnön checklist

  • Energiatarve: tämän tiedon saat kaukolämpötoimittajalta tai esim. öljykulutuksesta.
  • Tehontarve: vaikeampi selvittää mutta saatavilla joiltakin kaukolämpötoimittajilta.
  • Lämmitysverkoston meno- ja paluulämpötilat?
  • Lämpimän käyttöveden tarve: vedenkulutus, lämminvesikierto, pyyhekuivaimet, kylpyammeet ja huoneistojen lukumäärä.
  • Sähköliittymän suurin sallittu kuormitus, paljonko kuormitusta voidaan järkevästi nostaa? Sähkötoimittaja antaa lisätietoa.
  • Tila: mihin lämpökeskus on sijoitettu, miltä piha näyttää, mihin sähkökeskus on sijoitettu? Mikäli lämpökeskus on liian pieni, onko muita vaihtoehtoja, vai onko ulkoinen lämpökeskus vaihtoehto?
  • Millaisen tehopeittoasteen tarvitsette? Onko syytä keskustella tästä yhtiön sisällä jotta kaikki ymmärtävät mistä on kyse?
  • Onko paras ratkaisu vai paras hinta mikä ratkaisee?

Paljonko säästät vaihtamalla maalämpöön?

Yleisin kysymys maalämpöön liittyen, on nimenomaan tämä. Päätimme siis tehdä laskurin jonka avulla saat vastauksen.