Maalämpölaskuri

Me Techeatilla olemme sitä mieltä, että kiinteistön lämmityksen täytyy olla kustannustehokasta sekä ympäristöystävällistä. Maalämpölaskurimme avulla voit vertailla nykyisiä lämmityskustannuksia ja niiden ympäristövaikutuksia maalämmön kustannuksiin ja vaikutuksiin. Maalämpö perustuu maaperään varastoituun aurinkoenergiaan, joten se on uusiutuva ja vapaa energianlähde. Maalämmön voi myös yhdistää kaikkiin muihin vesikiertoisiin lämmitysjärjestelmiin.

Maalämpölaskuri: Laske paljonko voisit säästää!

Techeatin toimitusprosessi ja suurille kiinteistöillekohteille toimii seuraavasti:

1. Kartoitus

Energia-alan asiantuntijamme tekevät kartoituksen paikan päällä, jotta voimme varmistaa, että meillä on hallussamme oikeat tiedot suunnitteluun ja tarpeidesi mukaisen ratkaisun löytämiseen.

2. Mitoitus ja tarjouslaskenta

Kun olemme saaneet kaikki olennaiset tiedot, teemme yhden tai useamman mitoituksen ja tarjouksen sinulle, jotta voit valita itsellesi parhaiten sopivan ratkaisun.

3. Vaihtoehtoisten lämmitysratkaisujen ja takaisinmaksuaikojen esittely

Energiakonsulttimme tarkastelevat tarjouksia ja valittuja ratkaisuja yhdessä asiakkaan kanssa. He vastaavat kaikkiin kysymyksiin ja sinua mietityttäviin asioihin.

4. Tilauksen vahvistaminen tai toimitussopimuksen tekeminen

Kun olet valinnut Techeatin lämmitysjärjestelmän toimittajaksi, lähetämme sinulle vahvistuksen tilauksestasi. Toimitussopimuksen tai tilausvahvistuksen yhteydessä saat myös nimetyn projektipäällikön, joka vastaa kaikkiin kysymyksiisi toimitusajoista tai muista projektiin liittyvistä asioista. Projektipäällikkösi avustaa myös maalämpökaivon poraamiseen tarvittavan luvan hakemisessa, jos tarvitset sitä.

5. Energiakaivojen poraus

Techeat käyttää useita porakaivon toimittajia, joten voimme taata nopeat toimitusajat. Olemme myös asettaneet alihankkijoillemme korkeat vaatimukset laadun ja hinnan suhteen.

6. Keruuputkien asennus

Keruuputkien asennus tapahtuu yleensä muutaman päivän kuluttua porauksesta. Samaan aikaan porausreikien paikat merkitään.

7. Maalämpöjärjestelmän asentaminen

Lämpöpumpun, mahdollisen lämminvesivaraajan asennus ja viimeistelyt tehdään kun poraus ja putken asennus on valmis. Kätevät asentajamme huolehtivat asennuksesta mahdollisimman nopeasti niin että lämmöntuotannon tauko olisi mahdollisimman lyhyt.

8. Käynnistys ja käyttäjäkoulutus

Kun lämpöpumput on asennettu, asentajamme säätävät lämpöpumput parhaalla mahdollisella tavalla talollenne sopivaksi. Samalla he näyttävät kuinka lämpöpumppu toimii ja miten sen arvoja voidaan säätää tarpeiden mukaan.

9. Vuosihuolto

Suoritamme vuosihuollot kaikkiin toimittamiimme lämmitysjärjestelmiin. Suurimmille laitoksille tarjoamme myös etävalvontaa ja huoltosopimuksen.

Kuinka paljon voit säästää vaihtamalla maalämpöön?

Kokeile maalämpölaskuria niin näet, maalämpölaskuri on helppo käyttää ja vaikka numerot ovat suuntaa antavia, ne pitävät yleensä aika hyvin paikkansa.

Voisiko asuintalosi säästää maalämmöllä?

Maalämpö on huoleton lämmitysmenetelmä, joka sopii useimpiin omakotitaloihin, asunto- ja liikekiinteistöihin, joissa on vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä.

Koska suurin osa energiasta tulee maaperästä, maalämpö on suhteellisen riippumaton toimittajien hinnanmuutoksista verrattuna esimerkiksi kaukolämpöön, jonka hinta on noussut 100% Suomessa viimeisen 10 vuoden aikana. Toinen maalämmön etu on, että sen avulla voi samanaikaisesti myös viilentää taloa ilman lisäkustannuksia. Maalämpöjärjestelmät myös varastoivat lämpöä kesäisin ja varastoitu lämpö käytetään talven aikana.

Maalämpölaitteet voi myös yhdistää muiden lämmityslähteiden kanssa. Esimerkiksi poistoilman talteenottoa, kaukolämpöä tai öljykattilaa voidaan hyödyntää. Hybridijärjestelmä pienentää investointia ja säästää merkittävästi ostetun energian määrä. Hybridijärjestelmät ovat yleistyneet lähinnä siksi, että ne usein maksavat itsensä takaisin nopeammin kuin jos lämmitysjärjestelmä muutetaan kokonaan hyödyntämään maalämpöä. Nykypäivän lämpöpumput toimivat usein inverttitekniikalla, mikä tarkoittaa sitä, että lämpöpumppu valvoo jatkuvasti kiinteistön lämmitystarpeita ja tuottaa vain sen energian määrän, jota kiinteistö tarvitsee. Näin säästät energiaa ja lämpöpumpun toiminnassa. Tämä tarkoittaa sitä, että tarpeeton toiminta jää pois ja lämpöpumpun toiminta tehostuu säästäen samalla sekä lämpöpumppua että energiakaivoa.

Lämpöpumppujen koko vaihtelee kiinteistön koon ja lämmön sekä lämpimän veden tarpeiden mukaan. Omakotitaloissa on pääosin noin 4-17 kW:n lämpöpumppu, kun taas suurempien kiinteistöjen lämpöpumput ovat kooltaan 24-60 kW. Jos kiinteistö niin vaatii, voidaan useita lämpöpumppuja liittää yhteen, jolloin saadaan aikaan tarpeiden mukainen vaikutus. Todella suurissa kiinteistöissä voidaan myös erityisesti rakentaa lämpöpumppuja, jotka vastaavat kiinteistön lämmitystarpeisiin.

Energiakaivot porataan yleensä 250-300 metrin syvyyteen. Jos lämpöpumppu tarvitsee yli 300 metrin porauksen, useat energiakaivot kytketään yhteen ja näin luodaan energiakenttä. Energiakaivojen sarjaliitännän yhteydessä on otettava huomioon, että jokaisen energiakaivon on oltava noin 20 metriä työalueelta, koska ne vievät energiaa. Tämä voidaan toteuttaa sijoittamalla kaivot 20 metrin etäisyydelle toisistaan tai vaihtoehtoisesti poraamalla porausreiät vinoon siten, että niiden välinen etäisyys kasvaa, sisääntuloaukot tulisivat kuitenkin olla vähintään noin 10 metrin etäisyydellä toisistaan, riskien minimoimiseksi. Jos tontilla on vain vähän tilaa, voidaan reiät porata syvemmiksi kuin 300 metriä, mutta porauskustannukset ovat tällöin myös huomattavasti suuremmat.

Tekemämme maalämpölaskuri antaa laskelmat siitä, kuinka paljon säästät lämmityskustannuksissa sekä alustavaa tietoa tarvittavien lämpöpumppulaitteiden määrästä. Näin saat käsityksen siitä, kuinka paljon muutokset tulevat sinulle kustantamaan.

Asiakaslupauksemme

Suunnittelemme energiatehokkaita maalämpöjärjestelmiä, asennamme ne asiantuntijan kokemuksella ja otamme vastuun tekemisistämme jokaisen projektin kohdalla.

PYYDÄ TARJOUS

BI Klemets

Blucon Oy

Jatke Rakennus

MKM Solutions

Mäenpää Rakennus

Rakennus avant