Maalämpöpumput

Techeat tarjoaa laajan valikoiman NIBE maalämpöpumppuja suurille kiinteistöille sekä omakotitaloille. Autamme mielellämme valitsemaan jokaiseen projektiin sopivan oikeanlaisen pumpun. Me myös asennamme ja käynnistämme kaikki toimittamamme maalämpöpumput. Kaikkiin asennuksiin sisältyy koulutus siitä, kuinka pumppu toimii. Opetamme pumppujen perustiedot varmistaaksemme, että pumppua käytetään oikein. Kaikki pumput soveltuvat käytettäväksi, jos lämmönlähteenä käytetään joko kallioperästä, vesistöstä tai tavallisesta maasta saatavaa maalämpöä.

Kaikki aiheesta Maalämpö

Kuinka maalämpöpumppu toimii?

Maaperään varastoituu vuosittain aurinkoenergiaa, jota voidaan käyttää lämpöpumpun avulla kiinteistön lämmittämiseen. Lämpöpumppu käyttää matalalämpöenergiaa ja lisää sitä kompressoritekniikalla, jolloin järjestelmä voi tuottaa jopa +65 astetta lämmönjakeluverkkoon ja kuuman veden tuotantoon. Maalämpöpumpun avulla voidaan säästää lämmityskustannuksissa jopa 70% verrattuna öljyyn tai kaukolämpöön.

Maalämpöpumppujen koko

Maalämpöpumppuja on tällä hetkellä saatavissa kokoluokissa 1,5-21 kW omakotitaloihin ja suurempiin kohteisiin 24-90 kW. Tarvittaessa on myös mahdollista asentaa useita lämpöpumppuja samaan kohteeseen suuremman tehon saavuttamiseksi. Todella suurille kohteille, jotka vaativat yli 500 KW:n tehoa, on mahdollista muokata lämpöpumppua talon tarpeiden mukaan. Nykyään on saatavilla sekä termostaattisesti ohjattuja (ON/OFF) että invertterikäyttöisiä kompressoreita niin pienille kuin suurillekin rakennuksille.

Invertteriteknologian etuna on se, että se säätelee kompressorin kierrosnopeutta tuottamaan vain talon tarvitseman energian määrän. Se mahdollistaa lämpöpumpun kustannustehokkaamman toiminnan verrattuna sellaiseen ON/OFF -kompressoriin, joka tuottaa maksimaalisen tehon aina sen käynnistyessä. Tällä tavoin toimiva ON/OFF – kompressori tarvitsee suuremman varaajan säätelemään kompressorin suuria lämpötilaeroja. Samalla kun useat ON/OFF -kompressorit sarjoitetaan, ne saavat myös tasaisen invertterivaikutuksen, koska jokainen yksittäinen kompressori tulee ensisijaiseksi kun talossa on lämmöntarve.

Asiakaslupauksemme

Suunnittelemme energiatehokkaita maalämpöjärjestelmiä, asennamme ne asiantuntijan kokemuksella ja otamme vastuun tekemisistämme jokaisen projektin kohdalla.

PYYDÄ TARJOUS

BI Klemets

Blucon Oy

Jatke Rakennus

MKM Solutions

Mäenpää Rakennus

Rakennus avant


Näin lämpöpumppu toimii:

  • Nesteellä täytetty putki, joka tunnetaan myös kerääjänä tai lämmönkeruupiirinä, kerää varastoitua aurinkoenergiaa lämpöpumpun kompressoriyksikköön keräyssäiliössä kiertävän nesteen kautta.
  • Kun neste on kulkenut lämpöpumpun kompressorin läpi, se saavuttaa toisen suljetun järjestelmän, joka sisältää kylmäainetta.
  • Kompressori nostaa huomattavasti kylmäaineen lämpötilaa minkä jälkeen se siirretään lauhduttimen avulla lämpöenergiaksi talon lämmitysjärjestelmään.
  • Samaan aikaan kylmäaine kulkee nestemäisessä muodossa, jotta lämpöä voidaan ottaa ja haihduttaa uudelleen.

Paljonko säästät vaihtaamalla maalämpöön?

Yleisin kysymys maalämpöön liittyen, on nimenomaan tämä. Päätimme siis tehdä laskurin jonka avulla saat vastauksen.

Laske paljonko voisit säästää!

Lämmönkeruupiiri

Kuten edellä mainittiin, lämpöpumppu saa energiaa maasta lämmönkeruupiirin avulla. Lämmönkeruupiiri voidaan asentaa maapiiriin, järvipiiriin tai porattuun energiakaivoon. Jossain tapauksissa alueilla, joissa on runsaasti pohjavettä, voidaan käyttää avointa järjestelmää pumppaamaan pohjavesiä ylös, jotta energiaa saadaan otettua. Avoimet pohjavesijärjestelmät edellyttävät kuitenkin usein erilaisia tutkimuksia ennen kuin niitä voidaan käyttää, koska lämmitysjärjestelmä tulee erittäin herkäksi pohjaveden pinnan vaihtelulle.

Maalämpöpumput lämmittämässä isompaa kiinteistöä

Porakaivo vai energiakaivo

Jotta energiaa saadaan porakaivosta tai energiakaivosta, täytyy kerääjä asentaa energiakaivoon, joka porataan kallioperää. Tämä tapahtuu siten, että ensin porataan alaspäin teräsputken avulla kallioperään asti ja sen jälkeen porataan paineilmavasaran avulla kallioon. Normaali energiakaivo on noin 115 mm halkaisijaltaan ja se ulottuu jopa 300 m syvyyteen. Jos tarvitaan enemmän porausmetrejä, voidaan metrien määrä jakaa myös useisiin rinnakkaisiin. energiakaivoihin.

Toisiinsa yhteydessä olevia energiakaivoja kutsutaan energiakentiksi tai energiavarastoiksi. Jos tontti on ääriään myöten täynnä, on mahdollista myös porautua syvemmälle kuin 300 metriä, mutta tällöin on otettava huomioon, että tarvitaan suuremmat keruuputket sekä mahdollisesti suuremmat porausreiät, jotta putket saadaan laskettua alas. Tämä on myös kalliimpaa kuin normaalin porausreiän tekeminen.

Viilennys

Keräysjärjestelmästä voidaan myös saada ilmaista viilennystä jäähdyttämään taloa kesäaikaan. Samalla kun talo viilenee, varastoituu maahan keräysjärjestelmän avulla energiaa, jota voidaan käyttää taas talvella lämmittämään taloa.

Usein kysyttyjä kysymyksiä maalämpöpumpusta

Mikä on paras maalämpöpumppu?

Paras maalämpöpumppu määritellään jokiseen taloon yksilöllisesti. Eli talon tarpeet ja asukkaiden toivomukset määrittelevät, mikä on teille se paras maalämpöpumppuratkaisu.

Ota yhteyttä niin valitsemme sinulle sopivimman maalämpöpumpun.

Kuinka paljon sähköä maalämpöpumppu kuluttaa?

Maalämpöpumppu kuluttaa 30-40% tuottamastaan energiasta.

Maalämpöpumppu voidaan asentaa vain kesällä, kun lämpöä ei tarvita.

Maalämpöpumpun asennuksesta aiheutuva lämpökatko on niin lyhyt, että vaihto voidaan suorittaa myös talvella. Tarvittaessa lämpöä voidaan tuottaa väliaikaisratkaisulla asennuksen ajan.

Miten maalämpöpumppu toimii?

Maalämpöpumppu käyttää matalalämpöenergiaa ja lisää sitä kompressoritekniikalla, jolloin järjestelmä voi tuottaa jopa +65 astetta lämmönjakeluverkkoon ja kuuman veden tuotantoon.

Lue lisää tästä: Näin maalämpöpumppu toimii

Mikä lämpöpumppu sopii teille

Katso lisää lämpöpumpuista tästä: Lämpöpumput vertailussa

Lisää aiheestaMaalämpöpumput