Maalämpö hinta

Maalämpö perustuu maahan varastoituun aurinkoenergiaan, joka nostetaan maasta lämmönkeruujärjestelmän avulla. Lämmönkeruujärjestelmät voivat olla sijoitettuna kallioperän porausreikiin – niin kutsuttuina energiakaivoina/ lämpökaivoina tai asennettuina keruupiireinä ne voivat sijaita esimerkiksi pintamaassa tai vesistön pohjassa. Lämmönkeruujärjestelmästä saa energiaa, kun lämpötilaa nostetaan kompressoritekniikalla lämpöpumpussa. Maalämpöpumppu kerää ilmaista energiaa maasta. Kun lämpöpumppu nostaa kompressiotekniikan avulla lämpötilaa, se tuottaa jopa +65oC lämpöä talon vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään. Maaperään varastoitu aurinkoenergia on ympäristöystävällinen lämmön lähde ja lisäksi maksuton.

Kaikki aiheesta Maalämpö

Maalämmön hinta uudiskohteelle – Maalämpö uuteen taloon.

Maalämpö hinta omakotitaloon

Maalämmön hinta uudelle omakotitalolle on suurin piirtein sama kuin vanhalle vesilämmitysjärjestelmää käyttävälle talolle. Ero on se, että tavallisesti uudessa talossa tullaan toimeen hieman pienemmällä lämpöpumpulla eikä tarvitse tehdä yhtä syvää porakaivoa. Hinta on aina tapauskohtainen, mutta kattava paketti energialähteistä, maalämpöpumpusta sekä asennuksesta uuteen omakotitaloon on noin 15000 – 25 000 euroa. Sen lisäksi että maasta saadaan lämpöä, nykyään on tavallista, että uusia taloja myös viilennetään kesäaikaan. Tämä onnistuu hyvin maalämpötekniikalla, koska kun maasta otetaan viileyttä, voidaan samaan aikaan tallettaa ylimääräistä energiaa talven varalle.

Maalämmön hinta saneerauskohteelle

Lopullinen hinta koostuu useista eri tekijöistä, jotka ovat aina tapauskohtaisia. Jos talossa on jo ennestään vesilämmitysjärjestelmä, tarvitset vain maalämpöpumpun ja energiakaivon korvaamaan vanhan lämmitysmuodon. Maalämpöpumpun hinta valmiiksi asennettuna on 9500 – 18 000 euron välillä riippuen lämpöpumpusta ja siitä kuinka paljon lämmintä vettä tarvitaan, hinta sisältää työn ja tarvikkeet vuoden 2022 hinta-tason mukaisesti.

Energiakaivo omakotitaloon maksaa noin 5500 – 11 000€ sisältäen maaputkien vetämisen ja asentamisen tekniseen tilaan. Eli kaikkine asennuksineen maalämpöön siirtyminen tulee maksamaan noin 15 000 – 25 000 € avaimet käteen periaatteella.

Asiakaslupauksemme

Suunnittelemme energiatehokkaita maalämpöjärjestelmiä, asennamme ne asiantuntijan kokemuksella ja otamme vastuun tekemisistämme jokaisen projektin kohdalla.

PYYDÄ TARJOUS
maalämmön hinta 2022 TecHeat
Maalämpö hinta

Lämpöpumppu

Useimmilla lämpöpumpuilla on tällä hetkellä vuosittainen hyötysuhde (SCOP) 3-4. Tämä on yleisin vertailu erilaisten lämpöpumppujen sekä niiden tehokkuuksien välillä. Omakotitaloissa olevat lämpöpumput ovat kooltaan 4-21 kW ja suurempia kiinteistöjä varten on lämpöpumppuja, joiden koko on 24-90 kW. Useita lämpöpumppuja voidaan myös yhdistää toisiinsa, jos kiinteistön energiantarve niin vaatii. Lämpöpumput voivat myös käyttää muita lämmönkeruumenetelmiä kuin energiakaivoja. Lue lisää lämpöpumpuista www.techeat.fi/maalampopumput

Paljonko säästät vaihtaamalla maalämpöön?

Yleisin kysymys maalämpöön liittyen, on nimenomaan tämä. Päätimme siis tehdä laskurin jonka avulla saat vastauksen.

Laske paljonko voisit säästää!

Maalämpö – Lämmön keruu ja energiakaivo

Kuten aiemmin mainittiin, on olemassa muutamia eri vaihtoehtoja kuinka lämpöpumpulle saadaan energiaa. Yleisimpiä vaihtoehtoja ovat energiakaivot sekä maahan tai vesistöön asennettavat lämmönkeruuputkistot eli keruupiirit (maapiiri ja vesistöpiiri). Energiakaivo vaatii huomattavasti vähemmän tilaa kuin maa- tai vesistöpiiri. Normaalisti maapiiri tarvitsee 2-3 kertaa pidemmän piirin kuin mitä energiakaivo tarvitsee, koska keskimääräinen lämpötila on huomattavasti korkeampi alhaalla maan sisällä kuin maan pinnalla. Esimerkiksi 200m energiakaivo vastaa siis 800-1200m maapiiriä! Koska maapiirin keruulinja asennetaan metrin välein, tarvitaan siis 800-1200m2 tilaa. Energiakaivoa varten tarvitaan n. 5m2 + tilaa porauskalustolle.

Jotta maapiirille saataisiin riittävän suuri tila, täytyy tontin olla tarpeeksi suuri. Maapiiriä varten täytyy kaivaa satoja metrejä pitkä silmukka ja se täytyy kaivaa kosteaan maaperään tehokkuuden maksimoimiseksi. Näiden seikkojen vuoksi energiakaivo on tavallisin vaihtoehto maalämmölle, vaikka se onkin hieman kalliimpi toteuttaa kuin maa- tai vesikeruupiiri. Lue lisää maalämmöstä tästä!

Energiakaivon porauksen metrihinta kallioon on 30-40 euroa riippuen yrityksestä ja kaupungista. Maan poraus ennen kallion saavuttamista on yleensä 40-60 euroa metriä kohden. Porausreikään laitetaan 3 metrin pituisista teräsputkista yhteen hitsattu putki, joka yltää maan pinnasta kallioon asti. Teräsputken avulla voi asentaa lämmönkeruuletkun ja samalla suojataan reikää sortumiselta. Maaperän poraus on usein hitaampaa kuin kallion poraus. Lue lisää energiakaivoista ja mitä kannattaa miettiä ennen energiakaivojen porausta tästä!

Maalämmön käyttö ja huolto – Maalämpö on myös helpompaa

Maalämpö on erittäin helppokäyttöinen lämmitysvaihtoehto. Lämpöpumppu toimii periaatteessa itsenäisesti. Ainoat asiat joista täytyy huolehtia ovat likasuodattimien puhdistaminen lämmitys- sekä lämmönkeruupuolella ja molempien puolien paineiden pysymisen tarkkailu. Suodattimien puhdistamisen tekee helpoksi se, että ainoa mitä täytyy muistaa, on sammuttaa lämpöpumppu ennen puhdistamista ja sulkea likasuodatinta ennen ja jälkeen sijaitsevat venttiilit, ettei järjestelmään pääse turhaan ilmaa puhdistamisen aikana. Suositusten mukaan suodattimet tulisi puhdistaa kerran vuodessa, ainakin syksyisin ennen lämmityskauden alkua.

Techeat suorittaa myös vuosihuoltoja suuremmissa sekä pienemmissä laitoksissa. Samalla tarkistetaan myös lämpöpumpun käyttöasetukset, jotta lämpöpumppu voidaan optimoida niin, että käyttöaika olisi mahdollisimman tehokasta ja samalla energiaa säästävää. Mahdollisuuksien mukaan päivitämme myös ohjelmiston, jos saatavilla on uudempia versioita. Ohjelmistopäivityksen voi tehdä myös itse useimmissa lämpöpumpuissa. Yleensä tarvitsee vain ladata uusi ohjelmisto lämpöpumppuoperaattorin nettisivuilta ja siirtää se USB-tikun avulla lämpöpumppuun.

Tilaa ilmainen esittely taloyhtiöösi!

”Takaamme että saatte maalämpöä koskeviin kysymyksiinne vastaukset.”

Tilaa

Yleisimmät kysymykset maalämmön hinnasta – Paljonko maalämpö maksaa?

Mikä on maalämmön hinta saneerauskohteelle?

Kaikkine asennuksineen maalämpöön siirtyminen tulee maksamaan noin 15 000 – 25 000 € avaimet käteen periaatteella. Maalämpöpumpun hinta valmiiksi asennettuna on 9500 – 18 000 euron välillä riippuen lämpöpumpusta ja siitä kuinka paljon lämmintä vettä tarvitaan. Energiakaivo maksaa noin 4500 – 6500€ sisältäen maaputkien vetämisen ja asentamisen tekniseen tilaan. Jos talossa on jo ennestään vesilämmitysjärjestelmä, tarvitset vain maalämpöpumpun ja energiakaivon korvaamaan vanhan lämmitysmuodon.

Mikä on maalämmön hinta uudiskohteelle?

Kaikkine asennuksineen maalämpöön siirtyminen tulee maksamaan noin 15 000 – 25 000 € avaimet käteen periaatteella. Maalämmön hinta uudelle omakotitalolle on suurin piirtein sama kuin vanhalle vesilämmitysjärjestelmää käyttävälle talolle.

Maalämpö kustannukset – Paljonko itse lämmitys kustantaa?

Lämpöpumppujen keskimääräinen hyötysuhde on 300-400%, mikä tarkoittaa sitä, että maksetaan 1/4 – 1/3 kulutetusta energiankulutuksesta. Käytännössä tämä merkitsee, että normaalissa talossa lämmityskustannukset ovat noin 500-900 euroa vuodessa. Lämmityskustannukset tietenkin vaihtelevat riippuen siitä, kuinka paljon kuumaa vettä käytetään ja kuinka kylmä talvella on.

Mikä on maalämmön takaisinmaksuaika?

Esimerkkinä yksi asiakkaistamme, jolla on vuonna 1963 rakennettu 180m² omakotitalo. Asiakkaan tekemien laskelmien mukaan investointi olisi maksanut itsensä takaisin seitsemässä vuodessa. Jos öljyn hinta jatkaa nousuaan nykyisestä, takaisinmaksu tapahtuu vielä nopeammin.

Eräällä toisella asiakkaallamme oli suhteellisen uusi omakotitalo sähkölämmityksellä. He olivat laskeneet, että säästöä alkaa tulla noin 10 vuoden jälkeen. Siirtymällä sähkölämmityksestä maalämpöön he saivat säästöä noin 1200 euroa vuodessa. On tärkeää muistaa, että maalämpö on elinikäinen sijoitus. Kun aiheutuneet kulut on ansaittu takaisin, on jäljellä vain alhaiset lämmityskustannukset.

Saammeko tarjota ilmaisen suunnittelupaketin?

Techeat tarjoaa laajan valikoiman suunnittelupaketteja, tutustu ja tilaa.

Katso paketit