Maalämpö kustannus

Lämmityskustannukset tietenkin vaihtelevat riippuen siitä, kuinka paljon kuumaa vettä käytetään ja kuinka kylmä talvella on. Lämpöpumppujen keskimääräinen hyötysuhde on 300-400%, mikä tarkoittaa sitä, että maksetaan 1/4 – 1/3 kulutetusta energiankulutuksesta. Käytännössä tämä merkitsee, että normaalissa talossa lämmityskustannukset ovat noin 500-900 euroa vuodessa. Jos verrataan esimerkiksi öljyyn, jonka teho on 80-85%, on selvää että maalämpö on huomattavasti kustannustehokkaampi vaihtoehto lämmitykseen.

Esimerkkinä yksi asiakkaistamme, jolla on vuonna 1963 rakennettu 180m² omakotitalo. Taloa oli remontoitu vaihtamalla ikkunat, ovet ja kattoeristeet. Vuotuinen öljynkulutus oli vuoden 2011 hinnoissa noin 3200 euroa vuodessa. Maalämpöön siirtymisen jälkeen lämmityskustannukset sekä ilmastointi kesällä vapaajäähdytyksen avulla olivat yhteensä noin 875 euroa vuodessa. Asiakkaan tekemien laskelmien mukaan investointi olisi maksanut itsensä takaisin seitsemässä vuodessa. Jos öljyn hinta jatkaa nousuaan nykyisestä, takaisinmaksu tapahtuu vielä nopeammin.

Eräällä toisella asiakkaallamme oli suhteellisen uusi omakotitalo sähkölämmityksellä. He olivat laskeneet, että säästöä alkaa tulla noin 10 vuoden jälkeen. Siirtymällä sähkölämmityksestä maalämpöön he saivat säästöä noin 1200 euroa vuodessa. On tärkeää muistaa, että maalämpö on elinikäinen sijoitus. Kun aiheutuneet kulut on ansaittu takaisin, on jäljellä vain alhaiset lämmityskustannukset

Paljonko säästät vaihtamalla maalämpöön?

Yleisin kysymys maalämpöön liittyen, on nimenomaan tämä. Päätimme siis tehdä laskurin jonka avulla saat vastauksen.