Liikekiinteistöt

Taloyhtiöiden tavoin myös isot liikekiinteistöt voivat käyttää hyödyksi maaperään varastoituneen, paikallisen, ilmaisenergian. Geoenergia mahdollistaa siis suurkiinteistöille, kuten toimistorakennuksiin, tuotantohalleihin, ostoskeskuksiin ja julkisrakennuksiin (esimerkiksi koulut, sairaalat, päivä- ja hoivakodit), hiilineutraalin energiatuotannon. Geoenergia soveltuu niin uusiin kuin vanhoihinkin em. kohde-esimerkkeihin ja se on varteenotettava ratkaisu haettaessa ekonomista sekä ekologista lämmitysjärjestelmää suuremmankin rakennusmassan lämmitykseen.

MAALÄMPÖ JA MAAVIILEÄ

Geoenergian yhtenä suurena etuna tällaisessa isossa kiinteistössä on, että geoenergiajärjestelmään voidaan yhdistää lämmityksen lisäksi myös jäähdytys maaviileällä eli vapaajäähdytys. Energiakenttä soveltuu siis talvella lämpöenergian keräämiseen ja kesällä maaviileän lähteeksi eli vapaajäähdytykseen. Lämmityksen ja jäähdytyksen yhdistämisen mahdollisuus tekee geoenergiasta liikekiinteistölle ihan ylivoimaisen lämmitys- ja jäähdytysratkaisun. Kiinteistön jäähdytys kesäaikaan lataa lämpöenergiaa takaisin energiakaivoihin ja tämä, kesällä ladattu lämpöenergia, voidaan käyttää seuraavan lämmityskauden alussa lämmitykseen. Energiakaivojen lämpötila on kesän jälkeen korkeampi ja näin lämmitys tapahtuu korkeammalla hyötysuhteella.

Paljonko säästät vaihtaamalla maalämpöön?

Yleisin kysymys maalämpöön liittyen, on nimenomaan tämä. Päätimme siis tehdä laskurin jonka avulla saat vastauksen.

Laske paljonko voisit säästää!

Maalämmön suunnittelu ja kilpailutus

Täältä voit lukea lisää maalämmön suunnittelusta ja kilpailutuksesta ja miten vältät yleisimmät virheet.

Lisää tietoa hankintaprosessista

GEOENERGIA, JÄRKEVÄ SIJOITUS

Nykyaikaiseen energiamuotoon eli geoenergiaan siirtyminen on nykypäivänä hyvin tavallista myös isojenkin kiinteistöjen kohdalla ja se on erittäin helppo ymmärtää, kun tarkastelee kaikkia geoenergiaan siirtymiseen tuomia hyötyjä.  Kun investointien /sijoitusten tuotto on 10% ja samalla myös vielä ympäristöä sekä käyttökustannuksia säästävä, on vaikea puhua muiden lämmitysmuotojen puolesta. Fossiilisten polttoaineiden hintakehitys on ollut nousujohteinen ihan 2000-luvulta lähtien ja siirtyminen mielummin paikalliseen geoenergiaan, pois näistä fossiilisiin polttoaineisiin pohjautuvista lämmitysmuodoista, on isojen kiinteistöjen lämmityksessä kaukonäköinen ratkaisu. Geoenergia on nimittäin vapaasti käytettävää lämmitysenergiaa ja sijoitus, joka maksaa itsensä takaisin. Liikekiinteistöjen siirtyminen geoenergiaan näkyy positiivisella tavalla käyttökustannuksissa välittömästi, sillä lämmityskustannukset vähenevät merkittävästi ja nämä säästöt parantavat liikekiinteistöön sijoitetun pääoman tuottoa, nostaen liikekiinteistön arvoa. 

VIHREÄ RATKAISU

Suorien taloudellisien etujen lisäksi hiilineutraalin geoenergian avulla voidaan liikekiinteistöjen toimintaa viedä vihreämpään, ympäristöystävällisempään, suuntaan. Geoenergiaratkaisu pienentää huomattavasti kauppakeskuksen hiilijalanjälkeä, kun sekä lämpö että viilennys tuotetaan uusiutuvalla lähienergialla.

https://www.youtube.com/watch?v=DKI8nLkW-I8

KÄYTTÖIKÄ

Mitoittaessa suurempia geoenergiajärjestelmiä, on todella tärkeää, järjestelmän optimaalisen toiminnan kannalta, ottaa tarkalleen kaikki olosuhteet huomioon. Oikein mitoitetun ja huolletun järjestelmän käyttöikä on lämpöpumppujen osalta noin 20 vuotta ja energiakaivojen osalta noin 50 vuotta. Tämä siis tarkoittaa, että hyvin huollettuna ja päivitettynä saadaan toimiva järjestelmä 50 vuodeksi, joka on maksanut itsensä takaisin jo noin 10 vuodessa.  

Asiakaslupauksemme

Suunnittelemme energiatehokkaita maalämpöjärjestelmiä, asennamme ne asiantuntijan kokemuksella ja otamme vastuun tekemisistämme jokaisen projektin kohdalla.

PYYDÄ TARJOUS