Lämpöpumput

Lämpöä ammattitaidolla: TECHEAT tarjoaa lämpöpumput jokaiseen kohteeseen!

Lämpöpumput TECHEATlta erikokoisiin kiinteistöihin, mukaan lukien suuret kiinteistöt ja omakotitalot. Autamme mielellämme sinua valitsemaan jokaiseen projektiin sopivan oikeanlaisen ratkaisun. Huolehdimme myös asennuksesta ja käynnistyksestä kaikkien toimittamiemme laitteiden osalta. Jokaiseen asennukseen sisältyy opastus valitun lämpöpumpun toimintaperiaatteista. Opetamme pumppujen perustiedot varmistaaksemme näin sen oikean käytön. Kaikki pumput soveltuvat käytettäväksi, jos lämmönlähteenä käytetään joko kallioperästä, vesistöstä tai tavallisesta maasta saatavaa maalämpöä.

Kaikki aiheesta lämpöpumput

Poistoilmalämpöpumppu – täydellinen ratkaisu, joka voi tulla kalliiksi

Poistoilmalämpöpumppu ottaa sisäilmasta energiaa, jota voidaan käyttää veden ja patterien lämmitykseen sekä lattialämmitykseen. Useimmissa poistoilmalämpöpumpuissa on pienet kompressorit, jotka ovat päällä samanaikaisesti tuuletuksen kanssa ympäri vuorokauden, mikä vuoksi niiden käyttöikä jää yleensä aika lyhyeksi. Jatkuva ilmanvaihto tarkoittaa myös sitä, että kaikki sisään tuleva ilma on lämmitettävä jollain tavalla. Aiemmin käytettiin sellaisia lamppuja ja muita sähkölaitteita, jotka antoivat taloihin paljon ylimääräistä lämpöä. Nykyään meillä on moderneja LED-valaisimia, jotka eivät aiheuta lämpöä, joten poistoilmalämpöpumppu tarvitsee suoraa sähköä energiantarpeen tyydyttämiseksi. Tämä tarkoittaa korkeampia lämmityskustannuksia. Valitsemalla poistoilmalämpöpumpun saat täydellisen ratkaisun, joka kattaa ilmanvaihdon, kierrätyksen ja lämpöpumpun samassa paketissa. Ostohinta on suhteellisen alhainen, mutta pidemmällä aikavälillä poistoilmalämpöpumppu tulee kalliiksi käyttää, jos et pidä tulta takassa tai tuota taloon muilla tavoin ylimääräistä lämpöä.

Ilmalämpöpumppu – Edullinen täydennys toiselle lämmönlähteelle

Ilmalämpöpumppu kerää energiaa suoraan ulkoilmasta ja lämmittää taloa sisätiloissa olevan tuulettimen avulla. Tämä tarkoittaa sitä, että ilmalämpöpumppu ei ole riippuvainen vedellä toimivasta lämmitysjärjestelmästä kuten kaikki muut lämpöpumput. Ilmalämpöpumpuissa on usein melko pieni teho, joten kun sää kylmenee, sen voi olla haastavaa kerätä tarpeeksi energiaa. Tämän vuoksi ilmalämpöpumppua käytetään tavallisesti toisen lämmönlähteen kuten suoran sähkön, öljykattilan tai kaukolämmön lisänä. Perinteinen ilmalämpöpumppu ei lämmitä vettä, mutta sitä voidaan käyttää talon jäähdyttämiseen kesällä. Valitettavasti lämmön jakelu on hyvin epätasaista, etenkin talossa, jossa on paljon pieniä huoneita. Ilmalämpöpumppu on edullinen asentaa, mutta talvella talon lämmitykseen tarvitaan myös jokin muu energianlähde.

Ilma-vesilämpöpumppu – ottaa energiaa ulkoilmasta vesipiiriin

Ilma-vesilämpöpumppu, kuten myös ilmalämpöpumppu, ottaa energiaa ulkoilmasta. Sen sijaan, että pumppu puhaltaisi energiaa sisätiloihin, se siirretään vesiohenteiseen piiriin, joka mahdollistaa käyttöveden lämmityksen. Markkinoilla on useita ilma-vesilämpöpumppuja. Joissain malleissa koko kompressoripiiri sijaitsee ulkotiloissa, kun taas toisissa se on jaettu (kuten ilmalämpöpumpussa) niin, että vesi ei kulje lainkaan ulkopuolelle. Jaetulla kompressoripiirillä on yleensä huonompi hyötysuhde, mikä tarkoittaa kalliimpaa lämmitystä. Ilma-vesilämpöpumpulla on vaikeuksia saada tarpeeksi energiaa kylmästä ulkoilmasta, samoin kuin ilmalämpöpumpulla. Tällöin tarvitaan joku toinen lämmönlähde, joka voi tarvittaessa täyttää koko tehon tarpeen. Tämä tarkoittaa sitä, että jos et käytä samaan aikaan sähköä tai öljyä vaihtoehtoisena ratkaisuna, voivat vesi-ilmalämpöpumpun kustannukset nousta korkeiksi. Asennuskustannukset ovat suhteellisen pienet, varsinkin jos valitset tämän ratkaisun olemassa olevan lämmitysjärjestelmän täydennykseksi. Useimpia ilma-vesilämpöpumppuja voidaan käyttää myös talon viilentämiseen kesäkuukausina, mutta tämä vaatii lisäasennuksen ja kasvattaa sähkönkulutusta, koska kompressoria käytetään jäähdytyksen tuottamiseen.

Maalämpöpumppu – 100% maalämpöä invertteritekniikalla

Kuten nimestä käy ilmi, maalämpöpumppu kerää kallioon varastoitua aurinkoenergiaa. Ulkoilmaan verrattuna kallioperän lämpötila on suhteellisen vakio, mikä tarkoittaa sitä, että kompressorin kuormitus on pienempi. Nykyaikaisen invertteriteknologian avulla voidaan rakentaa laitteita, jotka kattavat koko tehon tarpeen. Mitään ulkoisia energianlähteitä ei siis tarvita. Koska energiakaivon lämpötila on noin nolla astetta vuoden ympäri, voit myös kerätä energiaa jäähdytystä varten ilman kompressoria. Tämä vähentää merkittävästi kokonaiskustannuksia. Maalämpöpumppu voidaan tietysti myös yhdistää toiseen lämmönlähteeseen, mutta toisin kuin muissa lämpöpumpuissa, se ei ole välttämätöntä. Investointikustannukset ovat hieman korkeammat, mutta verrattuna muihin lämpöpumppuihin maalämpöpumpulla on edelleen selvästi paras vuotuinen lämmityskerroin (lämpöpumpun tehokkuus vuoden ympäri) ja se tarjoaa ehdottomasti halvimman lämmityksen ja jäähdytyksen. Maaperän, meriveden ja pohjaveden lämpöpumput perustuvat samaan lämpöpumpputeknologiaan kuin geoterminen lämpöpumppu. Erona on, että nämä keräävät energian muista lähteistä, joilla on suuremmat lämpötilanvaihtelut, mikä johtaa kompressorin suurempaan kuormitukseen. Haluatko tietää, mikä lämpöpumppu sopii sinulle parhaiten? Ota meihin yhteyttä ja teemme ilmaisen kartoituksen ja kerromme lisää!

Asiakaslupauksemme

Suunnittelemme energiatehokkaita maalämpöjärjestelmiä, asennamme ne asiantuntijan kokemuksella ja otamme vastuun tekemisistämme jokaisen projektin kohdalla.