Referenssit

Tehokas ja taloudellinen maalämpö SATO Oyj:n kiinteistöihin

Useissa suurissa asuinkiinteistöissä, kuten taloyhtiöissä, mietitään nyt lämmitysjärjestelmiä, erityisesti maalämpöratkaisuja. Tavoitteena on saavuttaa taloudellisia säästöjä. Samankaltaisia harkintoja tehdään myös rakennusalan ammattilaisten toimistoissa uusien kerros- ja rivitalojen suunnitteluvaiheessa.

SATO Oyj: Vastuullista ja kestävää asumista

SATO Oyj on pitkäaikainen asuntosijoittaja, rakennuttaja ja omistaja, joka tekee yhteistyötä kaupunkien kanssa kehittääkseen kestäviä asuinalueita ja edistääkseen vastuullista asumista. He rakennuttavat asuntoja, jotka ovat suunniteltu kestämään sukupolvien ajan. Yli 25 000 asunnon omistajana ja yhtenä Suomen suurimmista vuokranantajista Sato Oyj:n tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä käytönaikaisen energiankulutuksen suhteen.

“Mahdollistamme asukkaillemme vastuullisen tavan asua ja kannustamme heitä kestäviin valintoihin arjessa. Rakennutamme asukkaillemme koteja, jotka kestävät sukupolvien yli ja pidämme huolta kotitaloistamme elinkaariperiaatteiden mukaisesti, kertoo SATOn tekninen johtaja Jari Kanervo.”

Näin SATO Oyj tekninen johtaja Jari Kanervo kertoo “Maalämpö suureen asuinkiinteistöön – kannattavuuden tarkastelu” –artikkelissa 

taloudellinen maalämpö suuriin kiinteistöihin Techeat Oy
Energiajärjestelmän optimointi Tec Heat

Maalämmön taloudellisuus ja edut

Maalämpöinvestoinnin alkukustannus voi saada asunto-osakeyhtiöissä osakkaat nostamaan kulmiaan, mutta sen kannattavuus on kuitenkin arvioitava pitkällä aikavälillä, ottaen huomioon myös sen ympäristöhyödyt. 

Jari Kanervo kertoo miten SATOlla maalämmön kannattavuutta tarkastellaan:

“Kilpailutamme maalämpöjärjestelmät ja yhteismitallistamme saadut tarjoukset. Näin varmistumme oikeasta alkuinvestoinnin hintatasosta. Maalämmön kannattavuus SATOlla lasketaan koko elinkaaren perusteella, huomioiden myös saatavat ympäristöhyödyt.” Lähde: “Maalämpö suureen asuinkiinteistöön – kannattavuuden tarkastelu” –artikkeli 

Erityisesti suurissa kiinteistöissä on tärkeää tarkastella tarkkaan eri maalämpöratkaisujen hintoja, sillä sijoituksen alkuvaiheessa edullisempi vaihtoehto saattaa loppujen lopuksi osoittautua kalliimmaksi, kun tarkasteluun otetaan maalämpöjärjestelmän koko 50 vuoden elinkaarikustannukset. 

Laskelmissa tulisi aina ottaa huomioon mm.  laitteiston tehoportaat, energiakentän ominaisuudet, varaajien tilavuus, asennuksen ja huollon helppous sekä käyntiaikojen optimointimahdollisuudet. Myös laitteiden äänitaso, tilantarve ja maahantuojan huoltoverkoston kattavuus ovat tärkeitä seikkoja ennen päätöstä.

Nibe-maalämpöpumput SATO Oyj:n kiinteistöihin

Me TECHEAT:lla olemme asentaneet Nibe-maalämpöjärjestelmiä SATO Oyj:n kiinteistöihin pk-seudulla. Useissa kiinteistöissä maalämpökaivoja on myös hyödynnetty energiatehokkaaseen maaviilennykseen, mikä lisää asumismukavuutta ympäristöystävällisesti ilman merkittävää energiankulutusta.

TECHEATin  ja Niben maalämpöratkaisut tarjoavat SATO Oyj:lle kustannustehokkaan tavan edistää vastuullista asumista. Tulevaisuus on kestävissä ratkaisuissa!

Jos haluat lisätietoja NIBE:n maalämpöratkaisuista suuriin kiinteistöihin, ota yhteyttä TECHEATin asiantuntijoihin.

Maalämpö on uusiutuvaa energiaaTee ilmastoteko ja vaihda maalämpöön

Maaperään varastoitunutta lämpöenergiaa kutsutaan yleisesti maalämmöksi. Se on uusiutuvaa energiaa, jonka lähde on joko auringon säteily tai maan sisuksen geoterminen energia. Maalämpöä hyödynnetään rakennusten ja niiden käyttöveden lämmittämisessä, energia siirtyy maalämpöpumpun avulla energiakaivosta lämmitysjärjestelmään. Maalämmön hiilidioksidipäästöt ovat arviolta 4–5 kertaa pienemmät kuin öljylämmityksellä ja 3 kertaa pienemmät sähkölämmitykseen verrattuna.

Nämä linkit saattavat kiinnostaa sinua: