Maalämpö vs. Öljylämmitys

Öljylämmitys toimii useimmiten ilman ongelmia, kunhan vain muistaa tilata lisää öljyä ennen sen loppumista ja osaa valita oikeaa öljyä. Öljyn hinta vaihtelee tänä päivänä paljon, ja koska suuri osa öljypannuista on vanhentuneita, öljylämmittäjän on myös varmistettava pannun kaikkien osien toimivan. Siksi monet pohtivatkin, olisiko öljylämmitys syytä vaihtaa maalämpöön halvempaa, helpompaa ja ympäristöystävällisempää.

Teemme päätöksen tekemisen sinulle helpoksi.

Mistä kuluttaja oikeastaan maksaa?

Eri lämmitysjärjestelmien tehokkuuksien vertailussa käytettyjä termejä ovat hyötysuhde ja SCoP-arvo. SCoP on lyhenne sanoista “Seasonal Coefficient of Performance” ja kertoo, mikä lämpöpumpun keskimääräinen hyötysuhde on kokonaisen vuoden aikana. Koska ulkolämpötilat vaihtelevat Suomessa paljon, vuodenaikojen vaihtelu on erittäin tärkeää ottaa huomioon lämmitysjärjestelmän tehokkuutta määritettäessä. SCoP-arvo lasketaan jakamalla järjestelmän vuoden aikana tuottama energia sen vuoden aikana käyttämällä energialla.

Nykyisten lämpöpumppujen SCoP-arvot vaihtelevat kolmen ja neljän välillä. Tämä tarkoittaa niiden tuottavan 3—4 kertaa sen verran lämpöenergiaa kuin ne kuluttavat sähköenergiaa. Näin ollen myös lämmitykseen kuluvasta energiasta maksettava summa on 3—4 kertaa pienempi. Käytännössä tämä tarkoittaa lämmitykseen käytetyn energian hyötysuhteen olevan 300—400 % (öljylämmityksen hyötysuhde on noin 85 %).

Kuinka paljon maalämpöön vaihtamalla voi säästää?

Vaihtamalla maalämpöön on mahdollista säästää jopa 60—70 % lämmityskuluissa. Koska maalämpöpumppu toimii sähköllä, maalämmöllä kotinsa lämmittävä hyötyy myös sähkösopimuksen kilpailuttamisesta. Maalämmöllä lämmittämisen energiankulutusta on myös mahdollista pitää tarkasti silmällä.

Kokeile laskuriamme niin näet, kuinka paljon voit säästää maalämpöön vaihtamalla!

Paljonko säästät vaihtamalla maalämpöön?

Yleisin kysymys maalämpöön liittyen, on nimenomaan tämä. Päätimme siis tehdä laskurin jonka avulla saat vastauksen.

Maalämpö on ympäristöystävällisempää

Koska maalämpöpumpun käyttämä energia on sähköä, valitsemalla ympäristöystävällisen sähköntoimittajan maalämmöllä kotinsa lämmittävä lämmittää käytännössä kokonaan uusiutuvalla energialla. Koska lähes kaikki öljylämmityksen kuluttama energia on peräisin fossiilisista polttoaineista, ero lämmitystapojen hiilidioksidipäästöissä on hyvin suuri.

Uusiutuva energianlähde maalämpö

Asiakaslupauksemme

Suunnittelemme energiatehokkaita maalämpöjärjestelmiä, asennamme ne asiantuntijan kokemuksella ja otamme vastuun tekemisistämme jokaisen projektin kohdalla.