Referenssit

Techeat Eco-Wash

Vihreää energiaa maalämmöllä Suomen nykyaikaisimmalle pesulalle

Miltä kuulostaa pesula, joka pystyy tuottamaan suuren määrän puhdasta pyykkiä täysin ekologisesti, ilman fossiilisia polttoaineita? Meidän, Eco-Washille, varta vasten räätälöidyn maalämpöjärjestelmän ansiosta tämä ehkä hurjaltakin kuulostama väite on täysin paikkaansa pitävä.

Ympäristö- ja työntekijäystävällinen pesula

Eco-Wash on nyt ainoa pesula Suomessa, joka pystyy tuottamaan suuren määrän puhdasta pyykkiä ilman fossiilisia polttoaineita. Meidän heille suunnittelema maalämpöjärjestelmä ei ole vakioratkaisu, vaan varta vasten heidän tarpeisiinsa räätälöity maalämpöjärjestelmä, joka pystyy tuottamaan suuret määrät kuumaa vettä ekologisesti. Tämän lisäksi vastasimme heidän toiveisiinsa lattiajäähdytyksen suhteen. Lattiajäähdytyksellä on suuri merkitys, varsinkin kesällä, työntekijöiden hyvinvointiin ja tämä oli ekologisuuden lisäksi yksi sydän asioista Eco-Washille.


Energiatehokas ratkaisu ympäri vuoden

Tämä projekti ja Eco-Washin toiveisiin vastaaminen oli iso haaste, johon tartuimme suurella kunnioituksella ja intohimolla. Haasteena oli löytää energiatehokas ratkaisu ympäri vuoden halliin, jossa toimistotilojen lisäksi sijaitsee pesula korkealla lämpimän veden kulutuksella. Tämä yhtälö aiheuttaa suurta lämmön ylijäämää, mikä johtaa tilojen lämpötilan nousuun kesän aikana. Toimistotilat on siis kesäkuukausina jäähdytettävä ja talvella lämmitettävä. Meidän täytyi löytää energiatehokas ratkaisu tähän pakettiin ja ratkaisumme oli, että vain tietyt huoneet kiinteistössä voidaan tarvittaessa jäähdyttää, kun taas muualla kiinteistössä lämpötila pysyy normaalina.


Keksimme tekniikan, jonka avulla pystyimme jakamaan pesulatilojen ylimääräisen lämmön kiinteistön lämpöä tarvitseviin osiin. Kiitos tämän tekniikan, pesulan ylijäämäenergia saadaan nyt uusiokäyttöön samalla tavoin, kun kesällä lämmittämällä porareikiä saamme talteen kausittaisen ylijäämän. Jotta pesulatoiminta pysyisi mahdollisimman kustannustehokkaana ja ympäristöystävällisenä, olemme kehittäneet puhdistuslaitoksen omilla vesikaivoilla.

Räätälöity ratkaisu ja vihreää energiaa Eco-Washille

Kiinteistön lämmöntarpeen jakamiseksi käytössämme on passiivinen jäähdytys, joka jakautuu lattialämmitysjärjestelmän kautta sekä automaatio, joka tasapainottaa lämmitys- ja jäähdytystarpeen.

Geoenergiakenttä toimii energianlähteenä sekä energian varastoijana. Energiakenttä on mitoitettu kestämään talven huippukuormituksen ja samalla varastoimaan kesäkauden lämmitysenergian ylijäämää.


Maalämpöjärjestelmä

2 NIBE-lämpöpumppua, jossa 4 kompressoriyksikköä