Referenssit

Mukavuus ja estetiikka ovat Mäenpään perheelle tärkeitä

Saul ja Karin ottivat meihin yhteyttä jo suunnitteluprosessin alkuvaiheessa löytääkseen juuri heidän toiveitaan vastaavat ratkaisut. Talotekniikan osalta heillä oli selkeät toiveet; Järjestelmän tulee olla helppokäyttöinen, ylläpitokulujen edulliset ja asumismukavuuden parasta laatua.

Siksi Nibe S1255 maalämpöpumppu oli sopiva

Edullisten käyttökustannusten ja helppokäyttöisyyden takaamiseksi valinta osui Nibe S1255 -maalämpöpumppuun. Uudessa S-sarjan Nibe-pumpussa on käyttäjäystävällinen kosketusnäyttö, jonka avulla käyttäjän on helppo löytää tarkat parametriasetukset, joita saattaa olla tarpeen säätää. Taajuusohjattu maalämpöpumppu on myös ainoa lämpöpumppu, joka ei tarvitse lisättyä sähköä kylmimpinäkään päivinä, mikä tekee käytöstä edullista.

Jotta lämmintä vettä olisi aina tarpeeksi, täydensimme lämpöpumpun sisäänrakennettua 180 litran lämminvesivaraajaa erillisellä 300 litran lämminvesivaraajalla saadaksemme entistä suuremman tilavuuden. Erittäin suuressa kuuman veden kulutuksessa sähkökärki varmistaa kuumavesitoiminnon.

Lämpöpumppuhuolto omakotitaloihin ja suuriin kiinteistöihin
Maaviileä tuo viilennystä kesällä ekologisesti

Viilennystä kuumina kesäpäivinä ilman melua ja vetoa

Kodin jäähdytys oli ongelmana vaikeampi ratkaista, koska ei haluttu melua ja vetoa aiheuttavia puhallinkonvektoreita, kun taas suuret ikkunapinnat aiheuttivat suuren lämpökuorman.

Normaali vapaajäähdytys/passiivinen jäähdytys puhallinkonvektorien kautta menettää jäähdytysvaikutuksen kesällä, kun energiakaivo lämpenee ja jäähdyttää vain huoneen, johon se on sijoitettu.

Ratkaisu oli kahden eri järjestelmän yhdistelmä; lattiajäähdytys viilennysvaikutuksen ylläpitämiseksi myös loppukesällä ja syksyllä, kun energiakaivo lämpenee ja viilennyksen jakautumisen varmistaminen talossa ilman, että jokaisessa huoneessa täytyy olla useita erilaisia tuulettimia.

Lisäksi valittiin erillinen ilmanvaihtojärjestelmä, joka kierrättää ja jäähdyttää sisäilmaa jäähdytysakun kautta pitääkseen kosteuden alhaalla ja toimittaa kuivaa sekä viileää ilmaa kaikkiin huoneisiin. Lopputulos oli näkymätön jäähdytysjärjestelmä, joka ei aiheuta vetoa, mutta viilentää kodin.

Kaikki yhdistettynä älykkään kodin kiinteistöautomaatioon

Projektin aikana syntyi halu saada koko toimitila yhteensopivaksi
älykotiratkaisun kanssa. Tässä Nibe S1255 -lämpöpumpun valinta oli erittäin kiitollinen, koska se onv jo valmiiksi modbus-liitännän avulla yhteensopiva rakennusautomaation kanssa. Asumismukavuuden ja lämpöpumpun toiminnan sekä käyttöiän maksimoimiseksi kiinteistöautomaatio käsittelee vain huonekohtaiset lämpötilat ja mahdolliset jäähdytystarpeet.

Lämpöpumpun omalla automaatiolla ohjataan menolämpötilaa ja käyntiaikoja rasittamatta kompressoreita. Optimoimalla asetuslämpötilat ja suodatusajat varmistamme lämpöpumpun optimaalisen toiminnan ja poistamme kiinteistön tarpeettoman lämmityksen ja jäähdytyksen riskin.

Lue lisää maalämmön ratkaisuista omakotitaloihin.

Maalämpöratkaisut uudisrakentamiseen Techeat Oy