Referenssit

TuotantotilatLehto Group Oyj

“480kW lämpöpumput ja 12 km energiakaivot lämmittävät ja jäähdyttävät Lehdon tuotantotilat Oulaisissa.”

Lehto panostaa ekonomiseen rakentamiseen, asiakkaat saavat tietää etukäteen projektin kokonaiskustannuksen. Tehostamalla rakennusaikoja sekä esituottamalla moduuleja ja komponentteja, kuivissa olosuhteissa, voi Lehto konserni tarjota asiakkaille kustannustehokkaita ratkaisuja kaikilla toiminta-alueillaan.

Lehto konserni on esimerkillinen, isojen kiinteistöjen ympäristöystävällisen ja taloudellisen lämmittämisen, edelläkävijä. Yhteensä 17 000 m2 suuruisessa tehdastilassa valmistetaan talokomponentteja koko Suomeen. Em. tehdastilan rakentaminen on toteutettu kahdessa eri vaiheessa, josta ensimmäinen osa valmistui 2015 ja toinen osa 2018. Tänä päivänä 8 kpl Nibe 1345-60kW lämpöpumppua, pitää kiinteistön lämpimänä. Jokaisella lämpöpumpulla on oma energiakaivo ryhmä takaamassa järjestelmän luotettavuuden. Sen lisäksi, että porakaivosta saadaan lämpö, saadaan sieltä myös kesäaikaan viilennys ja näin sisäilmalämpötila pysyy vakiona.

Techeat on solminut yhdessä Lehdon kanssa pitkäaikaisen yhteistyön, koskien ympäristöystävällisten ja kustannustehokkaiden maalämpölaitteiden toteuttamista Lehdon kohteisiin. Tänä päivänä Techeat tekee alustavia mitoituksia ja suunnitelmia loppuasiakkaan vaatimuksien mukaisesti sekä toimittaa lämpöpumppuja Lehdon moduulivalmistukseen ja poraa energiakenttiä työmaalla. Kun talomoduuli on asennettu asiakkaalle, saapuu Techeat hienosäätämään maalämpöjärjestelmän, taloon saadaan näin lämpö mahdollisimman nopeasti ja talon kuivausprosessi nopeutuu.

Maalämpö on uusiutuvaa energiaaTee ilmastoteko ja vaihda maalämpöön

Maaperään varastoitunutta lämpöenergiaa kutsutaan yleisesti maalämmöksi. Se on uusiutuvaa energiaa, jonka lähde on joko auringon säteily tai maan sisuksen geoterminen energia. Maalämpöä hyödynnetään rakennusten ja niiden käyttöveden lämmittämisessä, energia siirtyy maalämpöpumpun avulla energiakaivosta lämmitysjärjestelmään. Maalämmön hiilidioksidipäästöt ovat arviolta 4–5 kertaa pienemmät kuin öljylämmityksellä ja 3 kertaa pienemmät sähkölämmitykseen verrattuna.