Referenssit

Pienemmät hiilidioksidipäästöt lämpöpumpuilla

“Techeat vaihtoi öljylämmityksen suuressa kiinteistöyhtiössä ja onnistui vähentämään yhtiön hiilidioksidipäästöjä 105 tonnilla vuodessa.”

Kiinteistöyhtiö Kajaanin Pietari päätti vaihtaa öljylämmityksen maalämpöön useissa eri kiinteistöissä. Yli 170 huoneistoon kuudessa eri rakennuksessa vaihdettiin sähkölämmitys ja öljykattilat maalämpöön. Pienemmät hiilidioksidipäästöt -urakkaan palkattiin Techeat, joka porasi, asensi lämpöpumput, toteutti sähkötyöt ja muutostyöt vanhan järjestelmän purkamisen jälkeen. 

Lämpöpumput, joiden kokonaisteho on yli 600 kW ja yhteensä 11 000 metriä energiakaivoja lämmittää nyt kiinteistöä samalla, kun vuosittain säästetään yli 200 MWh ostettua energiaa ja vähennetään hiilidioksidipäästöjä 105 tonnilla vuodessa. Investoinnin hinta oli noin puoli miljoonaa euroa, mutta sen takaisimaksuajaksi laskettiin viisi vuotta. 

Kiinteistöyhtiö osallistui samalla maanlaajuiseen energiansäästöohjelmaan, jonka tavoitteena oli tuoda energiatehokkuutta asukkaiden arkeen, jossa vuokralaiset pystyivät näkemään suoraan, miten heidän vedenkulutuksensa vaikuttaa omiin asumiskustannuksiin. Pienistä puroista, kuten on tapana sanoa.

Lopuksi voidaan todeta, että projekti, jossa on onnistuttu saavuttamaan laskennalliset säästöt, vaatii huolellisia kulutuksen ja hävikin selvityksiä ennen energiasaneerausta. Tämä tarkoittaa, että on oltava selvillä myös kiinteistön muusta tekniikasta, eikä ainoaan pannuhuoneesta.

Lyhyesti projektista

  • Asunto Oy Kajaanin Pietari
  • Aiemmin sähkölämmitys ja öljykattilat kiinteistöissä
  • Hinta: 130 000 €/kiinteistö
  • Maalämpöpumppu hyödyntää aurinkoenergiaa
  • Lämpöpumpussa on back up -järjestelmä ankaria pakkasia varten, -35 astetta

Haluatko lisätietoja maalämmöstä taloyhtiöihin?

Lue lisää maalämmöstä taloyhtiöihin täältä.

Laske maalämpölaskurillamme, kuinka paljon voit säästää vaihtamalla maalämpöön.