Referenssit

Öljylämmityksestä maalämpöön – Huolettomat eläkepäivät maalämmöllä

“Kun saimme selville, että siirtyminen öljylämmityksestä maalämpöön on mahdollista, vaikka käytössä on vesikiertoiset patterit, otimme yhteyttä Techeatiin.”

Maalämpö on paljon ympäristöystävällisempi ja kustannustehokkaampi vaihtoehto. Yllättäen myös energiankulutus on arvioitua pienempi ja valtion tuen ansiosta saimme kotitalousvähennyksen, joka kattoi kolmanneksen kokonaishinnasta, kun siirryimme öljylämmityksestä maalämpöön.”

“Vanhan järjestelmän purkutyö ja uuden asennus oli nopeaa ja sujuvaa. TecHeatin palvelu on aina ollut erinomaista. Nyt useita vuosia myöhemmin olemme edelleen vaikuttuneita siitä, kuinka uskomattoman hyvin toimiva maalämpöjärjestelmämme on ja kuinka paljon lämmityskustannukset ovat laskeneet.

Öljylämmityksestä maalämpöön mutkattomasti

Hjulforsin kotiin asennettiin F1255-8kW invertteriohjattu maalämpöpumppu, koska se soveltuu paremmin vesikiertoisilla pattereilla varustettuun taloon. Tämä johtuu siitä, että pattereissa on suhteellisen pieni vesimäärä verrattuna lattialämmitykseen. Pumppu ohjaa jatkuvasti tehoaan talon tarpeiden mukaan. Näin varmistetaan maalämpöpumpun tasaisempi käynti ja pidempi käyttöikä. Ajoaikojen parantamiseksi ja patterien katkeamisriskin minimoimiseksi varustimme järjestelmän säiliöllä, joka tasoittaa menolämpötilaa suurten heittojen välttämiseksi.

Talo on rakennettu 1981-1982. Marraskuuhun 2018 asti käytettiin öljylämmitystä ennen kuin se korvattiin maalämpöllä. Talo on varustettu vesikiertoisilla pattereilla.

Lämpöpumppu Nibe F1255- 1,5-8 kW

Energiakaivo 165 m

Työsäiliö 100 l

Älä unohda kotitalousvähennystä

Muistathan, että kotitalousvähennyksellä voit välillisesti pienentää omia kustannuksiasi huomattavasti. Vähennys myönnetään henkilölle, joka käyttää ulkopuolista palveluntarjoajaa kotiinsa, vapaa-ajan asuntoonsa tai niiden pihamaille. Erityisesti maalämpöratkaisujen osalta tämä verohyöty kannustaa siirtymään ympäristöystävälliseen energiantuotantoon.

Kotitalousvähennys tukee erityisesti maalämpöön siirtymistä, sillä maalämpöremonttiin kuuluu paljon vähennyskelpoisia töitä, kuten esimerkiksi entisen lämmitysjärjestelmän purku, energiakaivon poraus sekä uusien laitteiden asennustyöt. Kotitalousvähennyksen hyödyntäminen voi pienentää remontin kokonaiskustannuksia huomattavasti, jopa useilla euroilla.

Älä siis unohda hakea kotitalousvähennystä teettämistäsi töistä. Verohallinto arvioi jokaisen tapauksen erikseen eli tutustu asiaan tarkemmin heidän vero.fi -sivuillaan.