Referenser

En smidig energisanering av hemmet

”Jag gjorde ett bra och rätt val när jag valde Techeat”, säger kunden Juha Tervo efter att Techeat planerat och genomfört energisaneringen av ett egnahemshus.”

Techeat har installerat bergvärme i ett mycket stort antal egnahemshus genom åren. Juha Tervo är en av Techeats många nöjda kunder och berättar gärna om sin erfarenhet av ett projekt med Techeat.

Framför allt började hela projektet med noggrann planering. Techeat samarbetade sedan med Tervo för att komma överens om detaljerna i bergvärmeinstallationen som skulle genomföras.

– Vi kontaktade sedan personligen alla personer som var inblandade i projektet och kom överens om tidtabeller för varje skede av den bergvärmeinstallation vi genomförde”, säger Tervo.

Borrningen av energibrunnen utfördes med en liten borrigg. Enligt Tervo var det en mycket smidig process. Borrmaskinen skadade inte gräsmattan eller kakelplattorna, och borrljudet var också förvånansvärt tyst.

– Grannarna kom till och med till platsen för att förundras över hur tyst borrningen var. Berggrunden visade sig vara bra och borrningen gick snabbt. Energibrunnen färdigställdes på kvällen efter cirka sex timmars arbete”, säger Tervo.

De horisontella rören installerades också snabbt, på bara några timmar. Installationen utfördes med en liten grävmaskin som inte lämnar några större spår i trädgården.

Installationen av själva värmepumpen gick också snabbt. Tervo betonar att installatören är professionell och gör ett snyggt jobb, både i trädgården och i det tekniska området. Juha Tervo är nöjd med sitt val av leverantör av bergvärmeanläggningar och skulle varmt rekommendera Techeat till andra.

– En mycket snygg och flexibel lösning för kunden, sammanfattar Tervo.

  • Inverterstyrd jordvärmepump 3-12 kW
  • Energibrunnen 220 m