Om oss

Företagarbröderna Dan och Frank Snellman köpte år 2007 företaget TecClean som erbjöd service på stora kylanläggningar till industrin, TecCleans grundläggande ide var att genom att underhålla anläggningarna och tvätta systemen istället för att byta ut komponenter när de slitits ut så förlängde man anläggningarnas livslängd samt ökade deras verkningsgrad, det vill säga anläggningen blir mera miljövänlig. Dan hade tidigare jobbat som servicetekniker för köttindustrin i Jakobstad och Frank jobbade för det företag som man köpte upp för att bygga grunden till TecClean.

Referenser

2008 Tog man också i bruk hjälpnamnet TECHEAT när man även började montera bergvärmeanläggningar till egnahemshus och bostadsbolag. Redan den andra värmepumpsanläggningen som Techeat monterade var en fastighetsvärmepump till ett större radhus. Man fortsatte samtidigt med TecCleans verksamhet med att underhålla industrin och deras kylanläggningar.

2009 Gick bergvärmemarknad hårt i Finland och det var svårt att få tag i borrkapacitet för alla bergvärmeprojekt, då valde bröderna att starta ett eget energiborrbolag tillsammans med några andra. Geodrill började sin verksamhet 2009 med en borrigg som man i första hand sålde borrningar till Techeat.

2010-2013 Geodrill och Techeat växte kraftigt och nu hade Geodrill hela 8 borriggar och var ett av de största borrbolagen i Finland. Samtidigt som man utförde alla borrningar till Techeat så servade man samtidigt övriga kunder runtom i Finland.

2014 En neråtgående Bergvärmemarkand på grund av den dåliga ekonomin i landet resulterade i att man beslutade att sälja Geodrill till marknadsledande Rototec Oy. Försäljningen resulterade i att Techeat nu kunde helt fokusera på sin kärnverksamhet dvs värmepumpar och utveckla denna sida ännu mera.

2017 Kim rekryterades för att utveckla storprojekts och säljsidan. Kim jobbade tidigare som projektledare på Geodrill och flyttade efter försäljningen av Geodrill till Rototec AB i Sverige som var systerbolag till Rototec Oy.

2018 Techeat öppnade försäljningskontor i södra Finland för att bättre möta den växande efterfrågan i Södra Finland. Också tidigare har en stor del av Techeats kunder varit i Södra Finland men för att bättre kunna svara på detta så anlitades försäljare på plats.

TECHEATs vision

Vi på Techeat värnar om miljön och vår målsättning är att skapa fungerande och kostnadseffektiva energilösningar till våra kunder. Vi jobbar både med sanerings och nybyggen inom till egnahemshus, bostadsbolag och offentliga fastigheter. Vi sätter kundens behov i fokus och skapar energilösningar precis enligt ditt behov som kund där miljön ligger i centrum. Vi jobbar också med byggnadsbolag där vi skapar ett koncept för att ni som byggföretag skall kunna erbjuda era kunder bekymmersfria och miljövänliga uppvärmningsformer.

Techeats löfte

”Vi planerar energieffektiva bergvärmesystem, installerar dem med professionell yrkeskunskap och tar fullt ansvar för allt vi gör i alla projekt.”