Bergvärme är förnybar energi

EGNAHEMSHUS

Trots att vi är experter på krävande bergvärmesystem glömmer vi inte våra privatkunder. Tec Heat ansvarar av dimensionering, borrning, montering och service till egnahemshus också.

BOSTADSBOLAG

Oljans och elens pris ökar konstant och då lönar det sig att kartlägga vilka besparningsmöjligheter det finns med bergvärme. Då kostnaderna sjunker för ett bostadsbolag,

 AFFÄRSFASTIGHETER

Ju större utrymme som ska värmas eller kylas, desto lönsammare blir ett bergvärmesystem. Tec Heat planerar, borrar, monterar och servar ekologiska samt ekonomiskt lönsamma helhetslösningar.

BYGGFÖRETAG

Tec Heat samarbetar med byggföretag som underleverantör till projekt där gediget bergvärmekunnande krävs. Ju större projekt, desto större nytta.


Värme-energi som har lagrats i jordmånen kallas allmänt för bergvärme. Det är förnybar energi, vars källa är solens strålning eller geotermisk energi som finns i jorden. Bergvärme utnyttjas för att värma byggnader och dess bruksvatten genom att styra värmen från en energibrunn till en bergvärmepump som styr den vidare till värmesystemet. Ett bergvärmesystem är oftast mest lönsamt i byggnader med hög energiförbrukning, därför är det en verkligt lönsam investering i synnerhet till företags- och industrifastigheter samt rad- och höghus.


Marko Määttä, Pelican self storage

”Med hållbar utveckling i tanken var bergvärme ett lätt val. Det är förnybar energi och det är inte bundet till råvarukostnader. Bergvärme är såväl ett grönt alternativt samt en ekonomiskt smart lösning åt oss.”

Referenser

Saul & Karin Mäenpää

Saul & Karin Mäenpää

"Bakom ett husbygge ligger mycket tankeverksamhet, stora visioner och emellertid svåra beslut. Därför är vi extra tacksamma över att vi inte behövde fundera på hemmets uppvärmningssystem utöver det självklara valet att använda oss av bergvärme. Med TecHeats nära kundservice och kunskap var det enkelt att överlåta ansvaret åt dem när vi förverkligade vår husdröm."
Läs mer
Lehto Group Oyj – Tuotantotilat

Lehto Group Oyj – Tuotantotilat

480kW lämpöpumput ja 12 km energiakaivot lämmittävät ja jäähdyttävät Lehdon tuotantotiloja Oulaisissa.
Läs mer
Pelican Self Storage

Pelican Self Storage

Bergvärme till stora fastigheter, så som lagerlokaler, fabrikshallar eller stora kontorsbyggnader blir allt vanligare.
Läs mer

Techeats löfte

”Vi planerar energieffektiva bergvärmesystem, installerar dem med professionell yrkeskunskap och tar fullt ansvar för allt vi gör i alla projekt.”

TEC HEATS garanti

”Vi planerar energieffektiva bergvärmesystem, monterar dem med professionell yrkeskunskap och tar fullt ansvar över allt vi gör för alla projekt.”

BI Klemets

Blucon Oy

Jatke Rakennus

MKM Solutions

Mäenpää Rakennus

Rakennus avant

Rakennusliike Lehto

Ruoholahden tarken

Sikla Oy

SRT Rakennus

Varte Oy

YIT Suomi Oy