Smidig energisanering för hemmet

”Jag gjorde ett bra och rätt val då jag valde Techeat”, säger kunden Juha Tervo efter att Techeat planerat och utfört energisanering i egnahemshuset.

Techeat har installerat bergvärme i ett mycket stort antal egnahemshus under årens lopp. Juha Tervo är en av Techeats många nöjda kunder och han delar gärna med sig av sina erfarenheter av projektet med Techeat.

Planeringsskedet

Hela projektet började först och främst med noggrann planering. Techeat kom tillsammans med Tervo sedan överens om detaljerna för när bergvärmeanläggningen skulle monteras och installeras.

– Alla personer som var inblandade i projektet tog sedan på förhand personlig kontakt och vi kom överens om tidtabellen för varje delmoment i installationen av bergvärmen, säger Tervo.

Borrningen

Borrningen av energibrunnen utfördes med hjälp av en liten borrningsvagn. Och enligt Tervo var det hela en mycket smidig process. Vagnen förstör varken gräsmatta eller plattsättning, och dessutom är ljudet från borrningen överraskande lågmält

­­– De direkta tomtgrannarna kom till och med över och förundrade sig över hur tyst borrningen var. Berggrunden visade sig vara god och borrningen gick dessutom snabbt. Energibrunnen var klar redan på kvällen efter ca 6 timmars arbete, berättar Tervo.

Installationen

Att installera foderrören gick också snabbt, endast på ett par timmar. Installationen genomfördes med en liten grävmaskin som inte lämnar några större märken i trädgården.

Även monteringen av själva bergvärmepumpen gick fort. Tervo påpekar att installatören är professionell och lämnar efter sig ett snyggt arbete, både på gården och i det tekniska utrymmet. Juha Tervo är nöjd med sitt val av bergvärmeleverantör och rekommenderar Techeat varmt till andra.

– En väldigt lätt, snygg och smidig lösning för kunden, summerar Tervo.

  • Inverterstyrd bergvärmepump 3–12 kW
  • Energibrunn 220 m 
Smidig energisanering för hemmet

Techeat är det självklara valet för genomtänkta helhetslösningar som fungerar friktionsfritt.

Välj en pålitlig och kunnig bergvärmeleverantör, välj Techeat!