Finland map - Techeat Turku Finland map marker - Techeat Turku

Maalämpö Turku

Turkulainen – harkitsetko maalämmön hankkimista tai siihen vaihtamista? Siinä tapauksessa tulit oikeaan paikkaan. Tältä sivulta löydät tietoa siitä, mitä maalämmön hankkimisessa tulee ottaa huomioon ja miten porauslupaa haetaan. Alempaa sivulta voit myös lukea Techeatin referenssejä aikaisemmista projekteista.

Techeatilla on moniammatillista osaamista saman katon alla ja pitkä kokemus maalämmöstä. Se merkitsee, että olemme sujuva, joustava ja laadukas yhteistyökumppani niin pienempiin kuin suurempiinkin vaativiin projekteihin. Kun valitset Techeatin, olemme mukana jo hakemusvaiheessa ja otamme vastuun koko projektista.

Hae maalämpölupaa Turussa

 

Maalämpö Turussa

Turku tarjoaa asukkailleen energianeuvontaa. Jos harkitset maalämpöä tai muita energiaratkaisuja, tätä palvelua kannattaa hyödyntää. Maalämmön asennus vaatii erillisen luvan energiakaivon poraamista ja keruuputkiston maahan asentamista varten.

Uudisrakennusten osalta rakennuslupa kattaa myös maalämmön, mutta lämmitysjärjestelmää vaihdettaessa on haettava niin kutsuttua toimenpidelupaa Lupaa on haettava ennen varsinaisten porausten aloittamista.

LUE LISÄÄ TURUN KAUPUNGIN KOTISIVUILTA 

Maalämpöä koskevat rajoitukset

Lupa maalämpöä varten on verrattain helppo saada muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta. Mikäli maalämpö asennetaan pohjavesialueelle tai tiettyihin keskustassa sijaitseviin kaupunginosiin, edellytetään tarkempia selvityksiä. Pilaantunut maa-aines tai usean energiakaivon poraaminen yhteen paikkaan voivat myös merkitä lisäselvityksiä. Turku on kieltänyt etyleeniglykolin käytön lämmönkeruunesteenä.

Mikä lämmitysratkaisu on ekologisin ja kustannustehokkain sinun tilanteessasi? Onpa kyse omakotitalosta, rivitalosta, kerrostalosta tai suuremmasta kiinteistöstä, Techeatilla on kokemus ja pätevyys arvioida, mikä ratkaisu on sinulle oikea! 

Täytä yhteydenottolomakkeemme ja kerro, millaisesta kiinteistöstä on kyse, niin otamme yhteyttä sinuun!

Kyllä, siirry tarjouspyyntöön
Techeat - Turku

Hakumenettely Turussa

Hakemus tehdään ensisijaisesti verkossa. Voit myös tulostaa hakemuksen tai noutaa sen Turun kaupungin rakennusvalvonnasta, jonne se myös palautetaan vaadittujen liitteiden kera. On tärkeä huomata, että on nimettävä vastaava työnjohtaja, joka useimmiten löytyy porauksen suorittavasta yrityksestä – esimerkiksi Techeatilta! Hakemuksen käsittelyaika on keskimäärin 30 päivää.

 

Liitteet ja maksut

Haettaessa lupaa maalämmölle on toimitettava myös erilaisia liitteitä. Yksi tärkeimmistä liitteistä on johtoselvitys, johon muun muassa Turun alla kulkevat johdot on merkitty. Teleoperaattoreiden johtoja ei ole merkitty johtoselvitykseen, ja ne on siksi hankittava suoraan palvelun toimittajalta.

Pien- ja paritaloihin lupa maalämmölle maksaa 100 € ja muille rakennuksille 450 €. Sijaintikatselmuksen hinta on 210 €. Muita kuluja voi aiheutua muun muassa naapurien kuulemisesta.

Turun johtokarttapalvelu

Ota yhteyttä Techeatiin

John Grankulla
Myynti, maalämpö omakotitaloihin
+ 358 44 7779007
john@techeat.fi

Kim Wenman
Myynti, maalämpö suurkiinteistöihin ja asuntoyhtiöihin
+358 44 7779 666
kim@techeat.fi

Techeat - Turku | Contact
Omakotitalot

Omakotitalot

Techeat on mitoituksen, asennuksen ja huollon asiantuntija omakotitaloissa.

Taloyhtiöt

Taloyhtiöt

Kun öljyn ja sähkön hinta nousee jatkuvasti, maalämpö on taloudellisempi ja ekologisempi vaihtoehto.

Liikekiinteistöt

Liikekiinteistöt

Päiväkodit, tuotantohallit tai ostoskeskukset – Techeat suunnittelee, poraa, asentaa ja huoltaa kokonaisratkaisut myös suuremmille kiinteistöille.

Rakennusyritykset

Rakennusyritykset

Techeat tekee yhteistyötä rakennusyritysten kanssa ja on toimivien kokonaisratkaisujen suunnittelun asiantuntija vaativissa, suurissa projekteissa.

Lämpöpumput

Lämpöpumput

Techeat tarjoaa maalämpöpumppujen lisäksi myös ilma-vesilämpöpumppuja ja poistoilmapumppuja.

Techeat - Turku

Techeatin maalämpökohteita Turussa

Techeat on asentanut Turussa maalämmön moniin erilaisiin projekteihin: yrityksille isoihin kiinteistöihin ja yksityisasiakkaille omakotitaloihin. Olemme myös asentaneet maalämmön taloyhtiöihin, sillä maalämpö soveltuu hyvin sekä kerros- ja rivitaloihin. Tutustu aikaisempiin referensseihimme.

Techeatin referenssit