Finland map - Techeat Helsinki Finland map marker - Techeat Helsinki

Maalämpö Helsinki

Helsingin kaupungin tavoitteena on olla hiilineutraali vuonna 2035. Tällä hetkellä maalämpö ei vielä ole kovin yleistä Helsingissä, mutta geotermisen energian käytöllä tulee olemaan merkittävä rooli tavoitteeseen pääsemiseksi. Maalämpö on mahdollinen, vaikka kaupunki on tiheään asuttu!

Tällä sivulla on paljon hyödyllistä tietoa maalämmöstä Helsingin seudulle. Täältä voit myös katsoa miten aiemmat asiakkaamme Helsingissä ovat kokeneet yhteistyön kanssamme!

Hae toimenpidelupaa Helsingissä sähköisesti

Maalämpö vaatii luvan

Maalämmön asentamista varten tarvitaan porauslupa, jonka saa Helsingin rakennusvalvonnasta. Kun nykyinen lämmitysmuoto vaihdetaan maalämpöön, maaperään asennettavat energiakaivo tai keruuputkisto vaativat toimenpideluvan. Uusien rakennusten kohdalla toimenpidelupa voidaan Helsingissä sisällyttää rakennuslupaan.

Hakuvaiheessa on nimettävä asiantunteva vastuuhenkilö projektille. Jos käytätte Techeatia, autamme tietenkin lupahakemuksessa alusta asti ja toimimme vastaavana työnjohtajana maalämpöprojektissanne.

Ota yhteyttä Techeatiin

John Grankulla
Myynti, maalämpö omakotitaloihin
+ 358 44 7779007
john@techeat.fi

Kim Wenman
Myynti, maalämpö suurkiinteistöihin ja asuntoyhtiöihin
+358 44 7779 666
kim@techeat.fi

Techeat - Helsinki | Contact

Luvan käsittelyaika yksi kuukausi

Muita liitteitä voidaan tarvita tapauskohtaisesti, riippuen mm. naapuritontin etäisyydestä maalämpökaivoon. Helsingissä toimenpidelupaa maalämmölle hakiessaan on varauduttava noin kuukauden käsittelyaikaan. Luvan hinta on noin 400 € ja se sisältää sijaintikatselmuksen. Helsingin rakennusvalvonta on kerännyt tietoa maalämmöstä ja lupa-asioista suomenkieliseen oppaaseen, johon kannattaa ehdottomasti tutustua.

Helsingin rakennusvalvonnan opas

Johtoselvitys pakollinen liite

Helsinki on paikoittain erittäin tiheästi rakennettu myös maanalaisesti. Johtoselvityksen avulla kartoitetaan maanalaiset johdot ja muut seikat, jotka voivat vaikuttaa maalämmön poraamiseen. Johtoselvitys on pakollinen liite. Se on voimassa yhden kuukauden ja sen saa kaupunkimittausosastolta.

Lue lisää johtoselvityksestä

 

 

Mikä lämmitysratkaisu on ekologisin ja kustannustehokkain sinun tilanteessasi? Onpa kyse omakotitalosta, rivitalosta, kerrostalosta tai suuremmasta kiinteistöstä, Techeatilla on kokemus ja pätevyys arvioida, mikä ratkaisu on sinulle oikea, sekä huolehtia projektista alusta loppuun saakka!

Siirry tarjouspyyntöön
Techeat - Helsinki
Omakotitalot

Omakotitalot

Techeat on mitoituksen, asennuksen ja huollon asiantuntija omakotitaloissa.

Taloyhtiöt

Taloyhtiöt

Kun öljyn ja sähkön hinta nousee jatkuvasti, maalämpö on taloudellisempi ja ekologisempi vaihtoehto.

Liikekiinteistöt

Liikekiinteistöt

Päiväkodit, tuotantohallit tai ostoskeskukset – Techeat suunnittelee, poraa, asentaa ja huoltaa kokonaisratkaisut myös suuremmille kiinteistöille.

Rakennusyritykset

Rakennusyritykset

Techeat tekee yhteistyötä rakennusyritysten kanssa ja on toimivien kokonaisratkaisujen suunnittelun asiantuntija vaativissa, suurissa projekteissa.

Lämpöpumput

Lämpöpumput

Techeat tarjoaa maalämpöpumppujen lisäksi myös ilma-vesilämpöpumppuja ja poistoilmapumppuja.

Techeat - Helsinki

Techeatin maalämpöprojektit Helsingissä

Techeatillä on kokemusta maalämmön asentamisesta Helsingissä niin uudisrakennuksiin kuin saneerauskohteisiin. Yksi kiinnostavimmista projekteista oli maalämmön suunnittelu Meilahden tornisairaalan saneerauksen yhteydessä. Teollisuuskiinteistöjen lisäksi olemme asentaneet maalämmön asunto-osakeyhtiöihin Helsingissä. Voit katsoa muita referenssikohteitamme klikkaamalla alla olevaa painiketta.

 

Techeatin maalämpöprojektit