Maalämpö Vaasa

Maalämmölle lupaa voi hakea myös osana rakennuslupaa

Maalämpö kasvattaa suosiotaan myös Vaasan seudulla. Keräsimme tähän hyödyllisiä linkkejä sekä tietoa maalämmön hankkimisesta ja siihen liittyvistä käytännöistä Vaasassa.

Lähtökohtana on hankkia maalämmölle lupa Vaasan kaupungin rakennusvalvonnasta. Tämän ns. toimenpideluvan avulla varmistetaan, että maalämpö asennetaan lakien ja määräysten mukaisesti. Uuden rakennuksen kohdalla ei toimenpidelupaa maalämmölle erikseen tarvita vaan se voi olla osana rakennuslupaa. Lupa maalämmölle haetaan kirjallisesti ja lomakkeita saa joko Vaasan rakennusvalvonnan toimistolta tai sähköisesti täältä.Vaasan kaupunki, Rakennusvalvonta
Raastuvankatu 21 B (5.krs)
65100 Vaasa06 325 1425 ja 06 325 1432
ma–to 9.00 – 15.00

Lupavalmistelijat neuvovat henkilökohtaisesti

Mikäli maalämpö on vasta harkinnassa, kannattaa ehdottomasti käyttää hyödykseen palvelut, joita Vaasa asukkailleen tarjoaa. Rakennusvalvonnan lupavalmistelijoilta saa suoraan tietoa minkälaisen luvan ja mitkä liitteet kulloinenkin maalämpöprojekti tarvitsee. Lupavalmistelijoiden yhteystiedot löytyvät täältä.

Samalla voi tiedustella myös maalämmön toimenpideluvan hinnasta. Esimerkkinä mainittakoon maalämpökaivon sijaintikatselmus, joka Vaasassa maksaa 100 €. Tärkeää on myös muistaa valita jo hyvissä ajoin maalämpöporauksen tekevä taho, sillä lupahakemukseen on nimettävä riittävän kokenut ja ammattitaitoinen vastuuhenkilö.

Myös TECHEAT palvelee Vaasassa

Maalämpökohteitamme Vaasassa ovat olleet niin suuret teollisuuskiinteistöt kuin yksityisasiakkiden omakotitalotkin. Maalämpö yleistyy myös taloyhtiöissä, sillä se on kustannustehokas lämmitysratkaisu niin kerrostaloille kuin rivitaloillekin.

Esimerkkikohde:

Nordman Oy
Maalämpöpumppujen teho: 30 kW
Maalämpökaivot: 3 x 200 m
Tyyppi: Saneeraus
Ajankohta: 2010

Maalämpö on uusiutuvaa energiaa

Maaperään varastoitunutta lämpöenergiaa kutsutaan yleisesti maalämmöksi. Se on uusiutuvaa energiaa, jonka lähde on joko auringon säteily tai maan sisuksen geoterminen energia. Maalämpöä hyödynnetään rakennusten ja niiden käyttöveden lämmittämisessä siirtämällä se maalämpöpumpun ja energiakaivon avulla lämmitysjärjestelmään. Ympäristöystävällisen maalämmön hiilidioksidipäästöt ovat arviolta 4–5 kertaa pienemmät kuin öljylämmityksellä ja 3 kertaa pienemmät sähkölämmitykseen verrattaessa.

Asiakaslupauksemme

Suunnittelemme energiatehokkaita maalämpöjärjestelmiä, asennamme ne asiantuntijan kokemuksella ja otamme vastuun tekemisistämme jokaisen projektin kohdalla.

PYYDÄ TARJOUS