Maalämpö Oulu

Hae lupa ja suunnittele maalämpö ajoissa

Maalämpö on suunniteltava huolellisesti, jotta vältytään ongelmilta asennus- ja käyttövaiheissa. Myös lupa kannattaa hakea riittävän ajoissa. Kokosimme tähän hyödyllistä tietoa ja linkkejä sekä muutamia referenssejämme liittyen maalämpöön Oulussa.

Lisätietoja lupahakemuksesta ja maalämmön suunnittelusta saat Oulun kaupungin rakennusvalvonnasta:

Rakennusvalvonta, Oulun kaupunki

Käyntiosoite: Solistinkatu 2
Postiosoite: PL 38, 90015 Oulu
Asiakaspalvelu: 08 5584 3500
Sähköposti: rakennusvalvonta(at)ouka.fi

Ohjeita maalämmön suunnitteluun ja rakentamiseen Oulussa

Täältä ohjekirjasta voit lukea lisää ohjeistuksista maalämmön rakentamiseen Oulussa.

Maalämpöjärjestelmälle pitää muistaa hakea rakennuslupa. Jos kyse on uudisrakentamisesta lupa maalämpöjärjestelmälle haetaan rakennusluvan yhteydessä. Jos kyse on korjaus- ja muutostöistä lupa maalämpöjärjestelmälle haetaan erillisellä toimenpideluvalla. 

Jo suunnittelun alkuvaiheessa kannattaa katsoa Kartta.ouka.fi -palvelua, josta saa tietoja arvioidusta maanpeitteen paksuudesta Oulun eri alueilla (valitse Rakentaminen > Maapeitteen paksuus). Palvelusta voi myös nähdä pohjavesialueet (valitse Ympäristö ja luonto > Pohjavesialueet).

Vaaditut etäisyydet tontin rajoista, rakennuksista ja porakaivoista kannattaa tarkistaa suunnitteluvaiheessa. Pohjavesialueilla on myös erityiset rajoitukset, jotka tulisi ottaa huomioon. Myös tontin maanpinnan alapuolella olevien rakenteiden, kaapeleiden, putkien, viemäreiden ja telekaapeleiden sijainti on selvitettävä ennen maalämpöjärjestelmän rakentamista. Lue lisää Oulun rakennusvalvontasivuilta mitä kaikkea kannattaa huomioida maalämmön suunnittelussa täältä.

Maalämpö on uusiutuvaa energiaa

Maaperään varastoitunutta lämpöenergiaa kutsutaan yleisesti maalämmöksi. Se on uusiutuvaa energiaa, jonka lähde on joko auringon säteily tai maan sisuksen geoterminen energia. Maalämpöä hyödynnetään rakennusten ja niiden käyttöveden lämmittämisessä siirtämällä se maalämpöpumpun ja energiakaivon avulla lämmitysjärjestelmään. Ympäristöystävällisen maalämmön hiilidioksidipäästöt ovat arviolta 4–5 kertaa pienemmät kuin öljylämmityksellä ja 3 kertaa pienemmät sähkölämmitykseen verrattaessa.

Asiakaslupauksemme

Suunnittelemme energiatehokkaita maalämpöjärjestelmiä, asennamme ne asiantuntijan kokemuksella ja otamme vastuun tekemisistämme jokaisen projektin kohdalla.

PYYDÄ TARJOUS