Maalämpö Lahti

Hae lupa ja suunnittele maalämpö ajoissa

Maalämpö on suunniteltava huolellisesti, jotta vältytään ongelmilta asennus- ja käyttövaiheissa. Myös lupa kannattaa hakea riittävän ajoissa. Kokosimme tähän hyödyllistä tietoa ja linkkejä sekä muutamia referenssejämme liittyen maalämpöön Lahdessa. Lisätietoja luvan hakemisesta saa Lahden kaupungilta.

Yhteystiedot:

Lahden kaupunki, PL 202, Harjukatu 31, 15101 LAHTI

puhelinvaihde 03 81411
etunimi.sukunimi@lahti.fi, kirjaamo@lahti.fi

Tietoja maalämmön suunnittelusta ja toimenpideluvasta

Maalämmön toimenpidelupahakemus on helppo hakea ja se tehdään sähköisesti ePermittissä. Täältä löydät Lahden rakennusvalvonnan lomakkeet ja täältä voit lukea lisää Lahden kaupungin rakennusluvista ja asioinnista ePermittissä.

Lahdessa on tiettyjä rajoituksia ja ohjeistuksia joista on hyvä olla tietoinen, jotka koskevat maalämpöä pohjavesialueella. Rajoituksilla on lähdetty siitä liikkeelle, että maalämpöjärjestelmät eivät saa aiheuttaa vaaraa vedenotolle. Rajoitusten avulla halutaan turvata vedenotto ja varmistaa tiettyjen tunnelirakenteiden turvallisuus. Vaikka kohde sijaitsisikin pohjavesialueella, se ei itsessään estä maalämmön hyödyntämistä.

Voit lukea lisää rajoituksista jotka koskevat maalämpöä pohjavesialueella täältä.

Maalämpö on uusiutuvaa energiaa

Maaperään varastoitunutta lämpöenergiaa kutsutaan yleisesti maalämmöksi. Se on uusiutuvaa energiaa, jonka lähde on joko auringon säteily tai maan sisuksen geoterminen energia. Maalämpöä hyödynnetään rakennusten ja niiden käyttöveden lämmittämisessä siirtämällä se maalämpöpumpun ja energiakaivon avulla lämmitysjärjestelmään. Ympäristöystävällisen maalämmön hiilidioksidipäästöt ovat arviolta 4–5 kertaa pienemmät kuin öljylämmityksellä ja 3 kertaa pienemmät sähkölämmitykseen verrattaessa.

Asiakaslupauksemme

Suunnittelemme energiatehokkaita maalämpöjärjestelmiä, asennamme ne asiantuntijan kokemuksella ja otamme vastuun tekemisistämme jokaisen projektin kohdalla.

PYYDÄ TARJOUS

BI Klemets

Blucon Oy

Jatke Rakennus

MKM Solutions

Mäenpää Rakennus

Rakennus avant