Maalämpö Helsinki

Jos harkitset maalämpöä ja kotikuntasi on Helsinki, kannattaa jatkaa lukemista. Kokosimme tälle sivulle nimittäin hyödyllistä tietoa ja linkkejä sekä muutamia referenssejämme liittyen maalämpöön Helsingissä.

Maalämpö vaatii toimenpideluvan tai rakennusluvan

Maalämpö vaatii toimenpideluvan, jota haetaan Helsingin kaupungin rakennusvalvontavirastosta. Maalämmön toimenpidelupa koskee maalämpökaivoa tai pintamaahan asennettavaa keruuputkistoa, kun nykyistä lämmitysjärjestelmää ollaan vaihtamassa maalämpöön. Uusien rakennusten kohdalla maalämmön toimenpidelupa voidaan myös Helsingissä sisällyttää jo rakennuslupaan.Helsingin kaupunki, Rakennusvalvontavirasto
Siltasaarenkatu 13
00530 Helsinki

rakennusvalvonta@hel.fi
09 310 2611

Palvelupiste Tellingistä (6.krs) saa henkilökohtaista neuvontaa lupa-asioissa arkisin klo 10–14.
Lupaneuvonnan palvelupuhelin toimii arkisin klo 10–13 numerossa (09) 310 26363.

Lupahakemus myös verkossa

Maalämpölupaa varten tarvittava hakemus on saatavilla myös sähköisenä täällä. Projektille täytyy myös määritellä asiantunteva vastuuhenkilö. Yksinkertaisimmin tällainen löytyy maalämpöä poraavasta yrityksestä. Maalämpölupaa haettaessa täytyy ottaa huomioon myös vaadittavat liitteet. Helsinki on paikoittain erittäin tiheästi rakennettu myös maanalaisesti ja johtoselvityksen avulla kartoitetaankin maanalaiset johdot ja muut seikat, jotka saattavat vaikuttaa maalämmön poraamiseen. Johtoselvitys on pakollinen liite ja sen saa Helsingissä kiinteistöviraston kaupunkimittausosastolta.Helsingin kaupunki
Kiinteistövirasto, kaupunkimittausosasto
Viipurinkatu 2
00510 HelsinkiYhteystiedot:
kmo@hel.fi
09 310 31930
Avoinna ma–pe 8.15 – 16.00

Maksettavaa kertyy noin 400 euroa

Muita liitteitä saatetaan tarvita tapauskohtaisesti, riippuen mm. naapuritontin etäisyydestä maalämpökaivoon. Maalämpö ja siihen liittyvät lupa-asiat on koottu tähän Helsingin rakennusvalvonnan oppaaseen, johon kannattaa ehdottomasti myös tutustua.

Maalämpöä Helsinkiin harkitsevien tulee varautua toimenpidelupaa hakiessaan noin kuukauden käsittelyaikaan. Hintaa maalämpöluvalle kertyy puolestaan n. 400 euroa sisältäen sijaintikatselmuksen.

Maalämpökohteitamme Helsingissä

Maalämpöprojekteihimme Helsingissä on kuulunut niin uudisrakennuksia kuin saneerauskohteitakin. Yksi mielenkiintoisimmista oli Meilahden tornisairaalan saneerauksen yhteydessä suorittamamme maalämpösuunnittelu. Teollisuuskiinteistöjen lisäksi olemme asentaneet maalämpöä myös asunto-osakeyhtiöille.

Muutamia referenssejämme:

Rakennusliike Lehto Oy / Pelican Self Storage
Maalämpöpumppujen teho: 100 kW
Maalämpökaivot: 9 x 210 m
Tyyppi: Uudisrakennus
Ajankohta: 2011

Asunto Oy Helsingin Suvitie 4
Maalämpöpumppujen teho: 17 kW
Maalämpökaivot: 2 x 170 m
Tyyppi: Saneeraus
Ajankohta: 2011

HUS-Kiinteistöy Oy / Meilahden tornisairaala
Maalämpökaivot: 46 x 250 m
Tyyppi: Saneeraus
Ajankohta: 2012

Maalämpö on uusiutuvaa energiaa

Maaperään varastoitunutta lämpöenergiaa kutsutaan yleisesti maalämmöksi. Se on uusiutuvaa energiaa, jonka lähde on joko auringon säteily tai maan sisuksen geoterminen energia. Maalämpöä hyödynnetään rakennusten ja niiden käyttöveden lämmittämisessä siirtämällä se maalämpöpumpun ja energiakaivon avulla lämmitysjärjestelmään. Ympäristöystävällisen maalämmön hiilidioksidipäästöt ovat arviolta 4–5 kertaa pienemmät kuin öljylämmityksellä ja 3 kertaa pienemmät sähkölämmitykseen verrattaessa.

Asiakaslupauksemme

Suunnittelemme energiatehokkaita maalämpöjärjestelmiä, asennamme ne asiantuntijan kokemuksella ja otamme vastuun tekemisistämme jokaisen projektin kohdalla.

PYYDÄ TARJOUS