NIBE F1226

f1226_250px

NIBE F1226 passar utmärkt för uppvärmning av villor, egnahemshus och radhus.

NIBE har med Fighter 1226 tagit ett steg framåt, denna pump ersätter värmepumpen F1217. Den här har en hel del förnyade funktioner i jämförelse med F1217.

F1226 har en klar svartvit LCD-display. På denna modell finns en löstagbar kylmodul, som minskar pumpens vikt med nästan hälften, och förenklar därmed pumpens förflyttning och installation.

Värmepumpen F1226 har en inbygd varmvattenberedare precis som värmepumpen F1245. Man behöver alltså ingen extern varmvattenberedare för bruksvattnet.

I vilka typer av hus passar värmepumpen NIBE F1226?

Den passar i alla typer av egnahemshus. Har man ett äldre hus och vill ha den i en källare med lågt till tak så kanske man skall överväga en F1145 med separat varmvattenberedare istället.

Var i huset passar NIBE F1226?

Pumpen sätts med fördel i ett tekniskt utrymme. I nya hus så är det vanligt att sätta värmepumpen i “hjälpköket”, där man ofta har tvättmaskin och torktumlare. Har man bytt från olja till bergvärme så är det mest vanligt att sätta värmepumpen i “pannrummet”.

Effekt på värmepumpen

NIBE F1145 finns i storlekarna 6, 8, och 11 kw.

Hur mycket låter värmepumpen?

Vi har inga uppgifter på exakta decibelmått, men numera så är värmepumparna så bra isolerade att de knappt hörs.

Hur mycket sparar man in med denna i jämförelse med oljevärme?

Den allmänna besparingen för dem som byter från oljepanna till bergvärme är mellan 70-80 %. Man sparar lite mera om man har golvvärme och lite mindre om man har element i sitt hus. Inbesparingen med golvvärme ligger kring 80 % medan inbesparingen med element ligger på 70 %.

Installationen av F1226

Värmepumpen F1226 har inbyggd vattenberedare, så man behöver inte installera en separat sådan. Det gör installationen ganska snabb, en F1226 installeras på en dag.

Installation av värmepumpen även vintertid

Man kan installera värmepumpen 1226 även på vintern. Eftersom TECHEAT har optimerat ner tiden då värmen är borta till ett minimum, så är värmen oftast avstängd bara ett par timmar. Ifall man byter från oljevärme till bergvärme och lämnar kvar pannan i huset så behöver man inte alls stänga av värmen under installationen.

Vilka värmekällor passar värmepumpen till?

Denna värmepump passar till både bergvärme, sjövärme och jordvärme, det är ingen skillnad vad du har som värmekälla. En rätt dimensionerad NIBE fighter 1226 passar till alla värmekällor. 

Hur ställer man in värmepumpen F1226?

TECHEAT startar upp pumpen och ställer in den. Kunden får sedan på plats en kort skolning för att få reda på pumpens alla funktioner och hur den bäst används. Vi lär kunden de grundläggande sakerna för en säkert drift. Det som kunden behöver göra de närmaste dagarna är att ställa upp eller ner värmen så att temperaturen i huset blir lämplig. Detta är en enkel sak som vem som helst kan göra efter den korta skolningen.

Dimensionering av värmepump och borrhål

TECHEAT behöver uppgifter om husets storlek för att sedan beräkna vilka dimensioner borrhålet och värmepumpen bör ha. Dimensioneringen baserar sig på följande uppgifter:

  • Tidigare förbrukning (olja, el) .
  • Årsmedelstemperatur (beroende på var man bor).
  • Hustyp (stockhus, stenhus).
  • Husets byggnadsår.

När man bygger ett nytt hus så underlättar det om vi får se hustillverkarens energicertifikat. På det ser vi noggrannare vad just det huset har för energiförbrukning.

Varför skall man välja NIBE Fighter 1226 över en annan värmepump?

Pumpen är en basmodell som även innehåller inbyggd varmvattenberedare, den är lätt att komma igång med och innehåller det ni behöver.

Hur lång är leveranstiden på installation av denna värmepump?

Leveranstiden varierar beroende på säsong, men oftast så är den någonstans mellan 1-5 veckor. Ta kontakt idag för att höra vad leveranstiden ligger på just nu! Vi försöker svara så fort som möjligt, frågar du offert på denna så försöker vi ge dig svar inom 1 till 3 vardagar.

Mer teknisk information finns på Nibes hemsida