NIBE F1145

NIBE F1145En ny avancerad värmepump för dig som vill göra det riktigt enkelt. Nibe Fighter 1145 har ingen inbyggd varmvattenberedare som värmepumpen F1245 har, utan man behöver här även en separat varmvattenberedare.

NIBE F1145 är en värmepump menad för uppvärmning av villor och radhus.

De flesta vet att man sparar pengar med bergvärme. Med NIBE F1145 så är det dessutom enkelt. Den ger dig kontroll över uppvärmningen genom en färgdisplay och användarvänliga menyer. Det gör att du på ett smidigt sätt kan styra och överblicka exempelvis drifttid och förbrukning – eller skapa helt egna, personliga inställningar.

I vilka typer av hus passar värmepumpen NIBE F1145?

Den passar i alla typer av egnahemshus, och den går in i källare och utrymmen med lågt tak, där F1245 inte ryms.

Var i huset passar Nibe F1145?

Pumpen sätts med fördel i ett tekniskt utrymme. I nya hus så är det vanligt att sätta värmepumpen i “hjälpköket”, där man ofta har tvättmaskin och torktumlare. Har man bytt från olja till bergvärme så är det mest vanligt att sätta värmepumpen i “pannrummet”.

Effekt på värmepumpen

Nibe F1145 finns i storlekarna 6, 8, 10, 12, 15 och 17 kw.

Hur mycket låter värmepumpen?

Vi har inga uppgifter på exakta decibelmått, men på grund av bra isolering så är pumparna numera väldigt tysta.

Hur mycket sparar man in med denna i jämförelse med oljevärme?

Den allmänna besparingen är mellan 70-80 %. Man sparar mera med golvvärme och lite mindre med element. Inbesparingen med golvvärme ligger kring 80 % medan inbesparingen med element ligger på 70 %.

Installationen av F1145

Installation av värmepumpen F1145 tar lite längre än med 1245 eftersom den har en skild varmvattenberedare. Men för det mesta så brukar det gå att få den installerad på en dag.

Installation av värmepumpen även vintertid

Man kan installera värmepumpen 1145 även vintertid. TecHeat har optimerat ner tiden då värmen är borta till ett minimum, så värmen är oftast avstängd bara ett par timmar. Ifall man byter från oljevärme till bergvärme och lämnar kvar pannan i huset så behöver man inte alls stänga av värmen under installationen.

Vilka värmekällor passar värmepumpen till?

Bergvärme, sjövärme eller jordvärme, det är ingen skillnad vad du har som värmekälla. En rätt dimensionerad NIBE fighter 1145 passar till alla värmekällor. 

Hur ställer man in värmepumpen F1145?

TecHeat startar upp pumpen och ställer in den. Sen så ingår en kort skolning av pumpens funktioner och användning. Vi lär kunden de grundläggande sakerna för en säkert drift. Det enda som kunden behöver göra de närmaste dagarna är att ställa upp eller ner värmen så att temperaturen blir lämplig. Detta klarar alla av efter en kort skolning.

Dimensionering av värmepump och borrhål

Får TecHeat uppgifter om husets storlek så beräknar vi sedan vilka dimensioner borrhålet och värmepumpen bör ha. Dimensioneringen baserar sig på följande uppgifter:

  • Tidigare förbrukning (olja, el) .
  • Årsmedelstemperatur (beroende på var man bor).
  • Hustyp (stockhus, stenhus).
  • Husets byggnadsår.

Ifall någon bygger ett nytt hus så är det bra om vi får energicertifikatet som är uppgjort av hustillverkaren. Från energicertifikatet ser vi energiförbrukningen för just det huset.

Varför skall man välja NIBE Fighter 1145 över en annan värmepump?

Pumpen har ingen varmvattenberedare inbyggd, så den passar även i mer svåråtkomliga utrymmen med lägre tak än vad F1245 gör.

Hur lång är leveranstiden på montering av denna värmepump?

Leveranstiden varierar en hel del beroende på säsong, men oftast så är den mellan 1-5 veckor. Ta kontakt idag för att höra vad leveranstiden ligger på just nu! Vi försöker svara snabbt, frågar du offert på denna så försöker vi ge dig svar inom 1 till 3 vardagar.

Mer teknisk information finns på Nibes hemsida