Bergvärme Blogg

Bergvärme används som uppvärmningssystem i allt mer fastigheter från egnahemshus och bostadsbolag till företagsfastigheter. TECHEATs bergvärmeblogg innehåller mycket användbar och nyttig information om bergvärme samt vårt företags och bergvärmebranschens färskaste nyheter. Ifall du inte hittar det du letar efter eller om du vill ha mera information, ta gärna kontakt endera per telefon, per e-post eller via kontaktformuläret så svarar vi.

Borrlov – Åtgärdstillstånd för bergvärme

Idag så krävs det ett borrlov för att borra energibrunn på tomten. Vid nybygge kan man ansöka om borrlov samtidigt som bygglovet och vid sanering så krävs det ett åtgärdstillstånd. Här kommer vi i korthet att förklara hur man får borrlov samt vilka dokument som krävs.

läs mer

Fjärrvärme vs. Bergvärme – Så mycket kan du spara

Energipriserna och grundavgifterna för fjärrvärme har under flera år ökat, detta delvis på grund av att fjärrvärmeverkens fördelningsnät börjar bli gamla och kräver mer underhåll, de flesta fjärrvärmeväxlarna börjar också bli föråldrade och är i behov av utbyte. Detta medför kostnader som bostadsbolagen inte kan styra själv.

läs mer

Bergvärme vs. oljeeldning

För det mesta är oljeeldning relativt problemfritt, man behöver komma ihåg att beställa oljan innan den tar slut och man bör välja rätt sort. I dagens läge varierar oljepriserna mycket och en stor det av oljepannorna är föråldrade så man bör också se till att anläggningens alla delar fungerar. Det är många som funderar på om det skulle bli billigare, enklare och miljövänligare ifall man skulle byta till bergvärme.

Vi har gjort det lätt för er att göra en jämförelse.

läs mer

Faktureringsuppgifter

BÄSTA LEVERANTÖR, Tec heat Ab Oy har övergått till elektronisk fakturering. Vi tar i fortsättningen emot fakturor i elektronisk form, som e-fakturor. Ifall ni har möjlighet att skicka e-fakturor ber vi er att uppdatera följande fakturaadresser i ert faktureringsprogram. E-FAKTURAADRESS OVT-kod: Tec heat Ab Oy 003721004174 Operatör: 003721291126 Operatör ifall avsändaren använder en bank som […]

läs mer

Bergvärme och Solpaneler

Bergvärme och solvärmeMaalämpö ja aurinkovoima; kaksi parasta ympäristön kannalta olevaa järjestelmää nyt yhdistettynä. Nykytekniikka mahdollistaa Aurinkopaneeleiden kytkemisen maalämpöpumppujärjestelmään. Tämä on mahdollista maalämpöpumppu NIBE Fighter 1145 ja lämminvesivaraaja NIBE VPBS tai VPAS yhdistelmällä.             NIBE solar NIBE Solar komponentin avulla maalämpöjärjestelmä saadaan ohjaamaan saumattomasti aurinkolämpöjärjestelmää. Kiinnostuitko? Ota yhteyttä niin kerromme lisää!

läs mer

Borrbrunn – allmännaste frågorna

Hur djup borrbrunn behöver bergvärme? Vad är en energibrunn? Svar på dessa och flera andra frågor finner du här.

läs mer

Montering av ett bergvärmesystem – Vanligaste frågorna

Behövs det lov för att montera bergvärme? Hur länge tar det att montera bergvärme? Svar till dessa och många andra frågor finner du här.

läs mer

Bergvärmens pris – vanligaste frågorna

Vad kostar bergvärme till ett 200 m² egnahemshus som byter från oljevärme? På hur många år betalar sig en investering i bergvärme vid byte från oljeuppvämning? Vanligaste frågorna angående kosntaderna av bergvärme med svar.

läs mer