Omakotitalot

TECHEAT tarjoaa kuluttaja-asiakkaille maalämmön kätevänä pakettina avaimet käteen-periaatteella. Yleisin omakotitaloihin sekä vapaa-ajan asuntoihin asennettava maalämpöjärjestelmä sisältää energiakaivon sekä maalämpöpumpun. Mikäli energiakaivon poraaminen ei jostain syystä onnistu, toimitamme maalämpöä myös pintamaahan asennettavan vaakaputkiston avulla. Maalämpöjärjestelmä voidaan asentaa uudiskohteisiin jo rakennusvaiheessa ja vanhempiin taloihin energiaremontin yhteydessä, kun nykyinen lämmitysjärjestelmä halutaan päivittää uuteen. Maalämpöpumpulla voidaan korvata vanha öljy-, sähkö- tai puukattila tai se voidaan asentaa myös uudehkon öljykattilan rinnalle. Maalämpöpumpun asentamisen edellytyksenä on, että talossa on vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä. TECHEAT suunnittelee, mittaa ja asentaa eikä sinun tarvitse huolehtia mistään.

Maalämpö on ilmainen uusiutuva energianlähde

Maan alta löytyy valtava energialähde, joka odottaa pääsyä hyötykäyttöön. maalämpö on uusiutuvaa, ympäristöystävällistä energiaa, joka on peräisin maan sisuksen geotermisestä lämmöstä.

Maalämpöpumpun avulla maalämpö voidaan ottaa hyötykäyttöön ja muuntaa se miellyttäväksi sisälämpötilaksi. Alhaisten käyttökustannusten vuoksi maalämpö on investointi, jonka avulla lämmityskustannuksissa voidaan tulevaisuudessa säästää merkittävästi.

Harkitsetko maalämpöä omakotitaloon? – Katso video jossa verrataan eri lämmitysmuotoja.

Maalämmön edut

  • Jopa 70 % säästöt lämmityskustannuksissa.
  • Ympäristöystävällistä ja energiatehokasta.
  • EU-direktiivin mukaista uusiutuvaa energiaa.
  • Samalla energialla myös rakennusten viilennys.

TECHEATin takuu

” Suunnittelemme energiatehokkaita maalämpöjärjestelmiä, asennamme ne asiantuntijan kokemuksella ja otamme vastuun tekemisistämme jokaisen projektin kohdalla.”

Lämpökaivo sopii pienellekin tontille

Lämpökaivolla, maalämpökaivolla tai energiakaivolla tarkoitetaan porakaivoa, josta maalämpö maalämpöpumpun avulla siirretään talon lämmitysjärjestelmään. Yksi energiakaivon parhaita puolia on, että porausreikä ei vie paljon tilaa. Energiakaivon on hyvin pieni, halkaisijaltaan yleensä vain 115 millimetrin kokoinen. Näin ollen poraus on mahdollista tehdä pieneenkin puutarhaan eikä porauksesta jää juurikaan jälkiä.

Lämpökaivon syvyys puolestaan vaihtelee 90–200 m välillä riippuen talon koosta ja lämpöpumpun tehokkuudesta. Tarkka syvyys lasketaan energiatarpeen perusteella. energiakaivon ja maalämpöpumpun muodostamaa maalämpöjärjestelmää voidaan hyödyntää pienistä omakotitaloista ja huviloista aina suuriin teollisuushalleihin ja tavarataloihin asti.

energiakaivo tulee mielellään sijoittaa lähelle rakennuksen teknistä tilaa, vähintään viiden metrin päähän rakennuksesta. Poraus onnistuu yleensä yhden päivän aikana.

Maalämpö ja rakennuslupa, mitä vaaditaan?

Lue lisää luvista

Maalämpöpumpun asennus hoituu päivässä

Myös maalämpöpumppu valitaan aina kohteen mukaan. Näin varmistetaan, että taloon asennetaan riittävän tehokas lämpöpumppu ja sitä vastaava keruupiiri. Lämpöpumpulta vaadittava teho riippuu talon energiantarpeesta, perheenjäsenten lukumäärästä ja näiden perusteella lasketusta energiatarpeesta.

Lämmönkeruuputkisto asennetaan. Kaivoon asennetaan keruuputkisto, joka täytetään ympäristöystävällisellä lämmönkeruunesteellä. Keruuputkiston toinen pää viedään tilaan, jonne lämpöpumppu asennetaan. Samoin kuin energiakaivon poraaminen, kestää maalämpöpumpun asennus useimmissa tapauksissa päivän verran.

Lämpöpumpun asentaja vastaa yleensä kaikesta uuden lämmitysjärjestelmän asentamiseen liittyvästä työstä. Tarvittaessa myös vanhan lämmönlähteen irrottaminen ja hävittäminen onnistuu. Asennuksen jälkeen saat opastusta laitteen käyttöön ja varmistamme myös, että järjestelmä toimii niin kuin sen pitääkin.

Otathan yhteyttä, mikäli haluat tietää tarkemmin juuri sinulle soveltuvista maalämpöratkaisuista.

Maalämpö on ympäristöystävällisempää

Koska maalämpöpumpun käyttämä energia on sähköä, valitsemalla ympäristöystävällisen sähköntoimittajan maalämmöllä kotinsa lämmittävä lämmittää käytännössä kokonaan uusiutuvalla energialla. Koska lähes kaikki öljylämmityksen kuluttama energia on peräisin fossiilisista polttoaineista, ero lämmitystapojen hiilidioksidipäästöissä on hyvin suuri.

Kuinka paljon maalämpöön vaihtamalla voi säästää?

Koska maalämpöpumpun käyttämä energia on sähköä, valitsemalla ympäristöystävällisen sähköntoimittajan maalämmöllä kotinsa lämmittävä lämmittää käytännössä kokonaan uusiutuvalla energialla. Koska lähes kaikki öljylämmityksen kuluttama energia on peräisin fossiilisista polttoaineista, ero lämmitystapojen hiilidioksidipäästöissä on hyvin suuri.

Paljonko säästät vaihtaamalla maalämpöön?

Yleisin kysymys maalämpöön liittyen, on nimenomaan tämä. Päätimme siis tehdä laskurin jonka avulla saat vastauksen.

Laske paljonko voisit säästää!

Mistä oikeasti maksat?

Eri lämmitysjärjestelmien tehokkuuksien vertailussa käytettyjä termejä ovat hyötysuhde ja SCoP-arvo. SCoP on lyhenne sanoista “Seasonal Coefficient of Performance” ja kertoo, mikä lämpöpumpun keskimääräinen hyötysuhde on kokonaisen vuoden aikana. Koska ulkolämpötilat vaihtelevat Suomessa paljon, vuodenaikojen vaihtelu on erittäin tärkeää ottaa huomioon lämmitysjärjestelmän tehokkuutta määritettäessä. SCoP-arvo lasketaan jakamalla järjestelmän vuoden aikana tuottama energia sen vuoden aikana käyttämällä energialla.

Nykyisten lämpöpumppujen SCoP-arvot vaihtelevat kolmen ja neljän välillä. Tämä tarkoittaa niiden tuottavan 3—4 kertaa sen verran lämpöenergiaa kuin ne kuluttavat sähköenergiaa. Näin ollen myös lämmitykseen kuluvasta energiasta maksettava summa on 3—4 kertaa pienempi. Käytännössä tämä tarkoittaa lämmitykseen käytetyn energian hyötysuhteen olevan 300—400 % (öljylämmityksen hyötysuhde on noin 85 %).

Asiakaslupauksemme

Suunnittelemme energiatehokkaita maalämpöjärjestelmiä, asennamme ne asiantuntijan kokemuksella ja otamme vastuun tekemisistämme jokaisen projektin kohdalla.

PYYDÄ TARJOUS

BI Klemets

Blucon Oy

Jatke Rakennus

MKM Solutions

Mäenpää Rakennus

Rakennus avant