Maalämpöpumpun toimintaperiaate

Selitetäänpä helpolla tavalla maalämpöpumpun toimintaperiaate. Maalämmöstä puhuttaessa moni ajattelee pihalle puolentoista metrin syvyyteen kaivettua keruuputkistoa. Tässä kuitenkin keskitytään tehokkaampaan kalliolämpöön, jossa porataan jopa parisataa metriä syvä reikä takapihalle suoraan kallioon.

 

  1. Anna ammattilaisten, vaikkapa meidän, mitoittaa tarpeesi eli kuinka suuri pumppu ja miten syvä reikä tarvitaan.
  2. Poraa pihallesi reikä, joka menee kallioon asti. Älä tee tätä kuitenkaan itse. Tilaa poraustyö esimerkiksi yhteistyökumppaniltamme GeoDrilliltä. Tai laita meidät asialle, ratkaisemme maalämpöasennukset “avaimet-käteen” periaatteella.
  3. Asennuta maalämpöpumppu talon tekniseen tilaan.
  4. Nauti oikein mitoitetun ja asennetun maalämpöpumpun tarjoamasta lämmöstä. Tähän et tarvitse ammattiapua.

Mainittakoon vielä, että kohdat 1.-3. sisältyvät tilaukseen automaattisesti hankkiessasi maalämpöpumpun TecHeatilta.

 

Kun pumpun asennus on selvillä, perehdytään hieman tarkemmin miten maalämpöpumppu oikeastaan toimii. Sehän näyttää kovasti jääkaapilta ja toimintaperiaate ei itse asiassa ole kovinkaan erilainen. Pidetään kuitenkin teksti helposti luettavana menemättä sen tarkemmin teknisiin yksityiskohtiin.

 

Auringosta varastoitunut kalliossa oleva lämpö on ulkolämpötilasta riippumatta plussan puolella. Se ei kuitenkaan sellaisenaan riitä lämmittämään taloa. Tämän takia porakaivossa on putkisto täynnä luonnonmukaista nestettä. Neste, joka putkistossa kiertämällä kerää kalliossa olevan lämmön, ohjataan itse maalämpöpumppuun.

Tilaa ilmainen esittely taloyhtiöösi!

Takaamme että saatte maalämpöä koskeviin kysymyksiinne vastaukset.

Maalämpöratkaisut kotitalouksiin

Olemme toteuttaneet yli 1000 maalämpöjärjestelmää ympäri suomen, nyt voimme sanoa että osaamme maalämmön.

Maalämpöpumpussa lämmin neste kohtaa kylmäaineen, joka alkaa kiehumaan ja tästä syntynyt höyry viedään kompressoriin, jossa paineistuksen avulla lämpötila nousee jopa sataan asteeseen. Tästä höyry viedään kondensaattoriin joka ohjaa kondensoituneen lämpimän nesteen talossa oleviin vesijohteisiin pattereihin ja/tai lattialämmitysjärjestelmään.

 

Ja tähän tapaan nesteiden tarina jatkuu jatkumistaan kiertojärjestelmässä.

 

Kun maalämpöpumppu on asennettu ja mitoitettu oikein, tuottaa se optimaalisen määrän lämpöä, ilman että sähkölasku nousee pilviin.

 

Mitään laitetta, jossa on liikkuvia osia ei kuitenkaan kannata jättää oman onnensa nojaan, eli tässä tapauksessa huoltamatta. Maalämpöä hankittaessa sovitaan usein erikseen huolloista ja pumpun säännöllisistä tarkistuksista. Näin varmistetaan pumpun oikeaoppinen toiminta ja pitkä käyttöikä.

 

Tämä lienee riittävän selkeä esitys siitä kuinka maalämpöpumppu toimii. Pääasiahan loppupeleissä on, että maalämpöpumpun toiminta on moitteetonta lämmittäen talon toivottuun lämpötilaan. Jos ongelmia kuitenkin viimeksi mainitun osalta esiintyy, on viisainta ottaa palveluntarjoajaan yhteyttä. He joko antavat tarvittavat neuvot tai tulevat paikan päälle tarkastamaan onko pumpulla kaikki hyvin.