Maalämpö: Tietoa maalämmöstä

Maalämpö yleistyy sekä omakotitaloissa että suurissa rakennuksissa. Alta löytyy artikkeleita, jotka kertovat kuinka maalämpö toimii, miten siitä voi hyötyä ja miksi maalämpö on nykypäivänä varteenotettava vaihtoehto.

Kaukolämpö vs. Maalämpö – Näin paljon voisit säästää

Kaukolämpö, maalämpö vai kummatkin? Kaukolämmön energiahinnat ja peruskustannukset ovat kasvaneet usean vuoden ajan, osittain siksi, että kaukolämmön jakeluverkko alkaa olla vanha ja kaipaa koko ajan enemmän huoltamista sekä koska useimmat kaukolämmönvaihtimet alkavat nekin olla vanhentuneita. Tämä aiheuttaa kuluja, joihin taloyhtiöt eivät voi itse vaikuttaa.

lue lisää

Maalämpö vs. Öljylämmitys

Öljylämmitys toimii useimmiten ilman ongelmia, kunhan vain muistaa tilata lisää öljyä ennen sen loppumista ja osaa valita oikeaa öljyä. Öljyn hinta vaihtelee tänä päivänä paljon, ja koska suuri osa öljypannuista on vanhentuneita, öljylämmittäjän on myös varmistettava pannun kaikkien osien toimivan. Siksi monet pohtivatkin, olisiko maalämpöön vaihtaminen kenties halvempaa, helpompaa ja ympäristöystävällisempää. Teemme päätöksen tekemisen sinulle […]

lue lisää

Maalämpö on yksi monista keinoista hillitä kasvihuonekaasupäästöjä

Maalämpö on tunnetusti ympäristöystävällistä uusiutuvaa energiaa. Se on myös yksi monista keinoista pienentää hiilijalanjälkeä eli vähentää kasvihuonekaasupäästöjä. Myös Suomi on sitoutunut Euroopan unionin jäsenmailleen asettamiin päästötavoitteisiin, jotka tulisi saavuttaa vuonna 2020.

lue lisää

Lämpöpumppu on yhä useamman valinta

Lämpöpumppu on yhä useamman rakentajan tai lämmitysjärjestelmää uusivan valinta, oli kyseessä sitten pientalo, kokonainen kerrostaloyhtiö tai vaikkapa iso teollisuusrakennus. Tästä kertoo se fakta, että Suomessa lämpöpumppuja on käytössä nyt jo yli 500 000.

lue lisää

Maalämpö on vihreä vaihtoehto

Suomi on sitoutunut EU-direktiivin mukaisesti lisäämään uusiutuvan energian käyttöä vuoteen 2020 mennessä. Maalämpö on nimenomaan ympäristöystävällistä uusiutuvaa energiaa.

lue lisää

Maalämpöpumpun toimintaperiaate

Maalämpöpumpun ja porakaivoon asennettavan keruupiirin avulla nostetaan kallioon varastoitunutta lämpöenergiaa hyötykäyttöön.

lue lisää

Minkä lämmitysjärjestelmän maalämpö vaatii?

Maalämpö vaatii vesikiertoisen lämmitysjärjestelmän eli vesikiertoiset patterit tai vesikiertoisen lattialämmityksen.

lue lisää