Maalämpöblogi

Maalämpöä käytetään lämmitysmuotona yhä useammassa kiinteistössä omakotitaloista ja kerrostaloyhtiöistä teollisuusrakennuksiin. TECHEATIN maalämpöblogiin on koottu paljon hyödyllistä tietoa maalämmöstä sekä yrityksemme ja maalämpöalan tuoreimpia kuulumisia. Artikkeleissa käydään läpi maalämpöpumpun toimintaperiaate ja kerrotaan minkä lämmitysjärjestelmän maalämpöpumppu vaatii toimiakseen. Listattuna on myös vastaukset yleisimpiin kysymyksiin koskien maalämmön hintaa, porakaivoa sekä lämpöpumpun asennusta. Mikäli et löydä etsimääsi tietoa tai haluat tietää enemmän jostain tietystä maalämpöön liittyvästä aiheesta, voit ottaa meihin yhteyttä puhelimitse, sähköpostitse tai yhteydenottolomakkeen välityksellä.

Porauslupa – Toimenpidelupa maalämmölle

Maalämpö ja rakennuslupa, mitä vaaditaan? Nykyään energiakaivojen poraamiseen vaaditaan toimenpidelupa. Uudisrakennuksien kohdalla voi lupaa anoa samanaikaisesti rakennusluvan yhteydessä. Kerromme nyt lyhyesti, kuinka toimenpidelupaa voi anoa ja, mitä dokumentteja vaaditaan.

lue lisää

Kaukolämpö vs. Maalämpö – Näin paljon voisit säästää

Kaukolämpö, maalämpö vai kummatkin? Kaukolämmön energiahinnat ja peruskustannukset ovat kasvaneet usean vuoden ajan, osittain siksi, että kaukolämmön jakeluverkko alkaa olla vanha ja kaipaa koko ajan enemmän huoltamista sekä koska useimmat kaukolämmönvaihtimet alkavat nekin olla vanhentuneita. Tämä aiheuttaa kuluja, joihin taloyhtiöt eivät voi itse vaikuttaa.

lue lisää

Maalämpö vs. Öljylämmitys

Öljylämmitys toimii useimmiten ilman ongelmia, kunhan vain muistaa tilata lisää öljyä ennen sen loppumista ja osaa valita oikeaa öljyä. Öljyn hinta vaihtelee tänä päivänä paljon, ja koska suuri osa öljypannuista on vanhentuneita, öljylämmittäjän on myös varmistettava pannun kaikkien osien toimivan. Siksi monet pohtivatkin, olisiko maalämpöön vaihtaminen kenties halvempaa, helpompaa ja ympäristöystävällisempää. Teemme päätöksen tekemisen sinulle […]

lue lisää

Maalämpö Turku

Rakennusvalvonnan ja Johtokarttapalvelun yhteystiedot, tietoa luvan hakemisesta, liitteistä sekä maksuista.

lue lisää

Maalämpö Espoo

Hyödyllistä tietoa ja linkkejä. Maalämmön toimenpideluvan hakulomakkeet ja lupavalmistelijoiden yhteystiedot.

lue lisää

Maalämpö Helsinki

Helsingin maalämpöopas, lupaneuvonnan palvelupuhelin ja muuta tärkeää tietoa.

lue lisää

Maalämpö Tampere

Opas maalämpökaivoista omakotitaloissa, toimenpideluvan sähköinen lomake, vaadittavat liiteet ja muuta tärkeää tietoa.

lue lisää

Maalämpö Vaasa

Rakennusvalvonnan ja lupavalmistelijoiden yhteystiedot sekä sähköiset lomakkeet.

lue lisää

Maalämpö Jyväskylä

Tärkeää tietoa maalämmön lupa-asioista Jyväskylässä. Vaadittavat liitteet sekä opas omakotitaloille.

lue lisää

Maalämpö on yksi monista keinoista hillitä kasvihuonekaasupäästöjä

Maalämpö on tunnetusti ympäristöystävällistä uusiutuvaa energiaa. Se on myös yksi monista keinoista pienentää hiilijalanjälkeä eli vähentää kasvihuonekaasupäästöjä. Myös Suomi on sitoutunut Euroopan unionin jäsenmailleen asettamiin päästötavoitteisiin, jotka tulisi saavuttaa vuonna 2020.

lue lisää

TECHEAT keskittää osaamistaan ja laajentaa alueellisesti

Uudistuneen yritysilmeen myötä TECHEAT keskittää osaamistaan sekä laajentaa toimintaansa alueellisesti. Myös tuotevalikoima kasvaa.

lue lisää

Uudet kotisivut avattu!

TECHEAT päivitti yritysilmettään kesän aikana ja samalla uudistuivat myös nettisivut.

lue lisää