Maalämpö

Maalämpö perustuu maahan varastoituun aurinkoenergiaan joka nostetaan maasta lämmönkeruujärjestelmän avulla. Lämmönkeruujärjestelmät voivat olla sijoitettuna kallioperän porausreikiin – niinkutsuttuina energiakaivoina/porakaivoina tai asennettuina keruupiireinä ne voivat sijaita esimerkiksi pintamaassa tai vesistön pohjassa. Lämmönkeruujärjestelmästä saa energiaa kun lämpötilaa nostetaan kompressoritekniikalla lämpöpumpussa. Maalämpöpumppu kerää ilmaista energiaa maasta. Kun lämpöpumppu nostaa kompressiotekniikan avulla lämpötilaa, se tuottaa jopa +65oC lämpöä talon vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään. Maaperään varastoitu aurinkoenergia on ympäristöystävällinen lämmön lähde ja lisäksi maksuton.

Maalämpö on uusiutuvaa energiaa

Maaperään varastoitunutta lämpöenergiaa kutsutaan yleisesti maalämmöksi. Se on uusiutuvaa energiaa, jonka lähde on joko auringon säteily tai maan sisuksen geoterminen energia. Maalämpöä hyödynnetään rakennusten ja niiden käyttöveden lämmittämisessä siirtämällä se maalämpöpumpun ja porakaivon avulla lämmitysjärjestelmään. Ympäristöystävällisen maalämmön hiilidioksidipäästöt ovat arviolta 4–5 kertaa pienemmät kuin öljylämmityksellä ja 3 kertaa pienemmät sähkölämmitykseen verrattaessa.

Maalämpöjärjestelmä on yleensä kannattavimmillaan rakennuksissa, joiden energiankulutus on suuri. Siksi se soveltuukin hyvin esimerkiksi liike- ja teollisuusrakennuksiin sekä rivi- ja kerrostaloyhtiöihin.
Maalämpö voidaan ottaa käyttöön sekä saneeraus- että uudiskohteissa. Lämpöpumpun koko ja porakaivon syvyys riippuvat rakennuksen energiantarpeesta. Siksi maalämpöjärjestelmä mitoitetaan aina tapauskohtaisesti. Suuremmat kiinteistöt vaativat muutaman maalämpöpumpun muodostaman pumppukeskuksen optimaalisen toiminnan takaamiseksi.

Maalämmön edut

  • Jopa 70 % säästöt lämmityskustannuksissa.
  • Ympäristöystävällistä ja energiatehokasta.
  • Samalla energialla myös rakennusten viilennys.
  • EU-direktiivin mukaista uusiutuvaa energiaa.

TECHEATin takuu

” Suunnittelemme energiatehokkaita maalämpöjärjestelmiä, asennamme ne asiantuntijan kokemuksella ja otamme vastuun tekemisistämme jokaisen projektin kohdalla.”

Maalämmön hinta saneerauskohteelle

Lopullinen hinta koostuu useista eri tekijöistä, jotka ovat aina tapauskohtaisia. Jos talossa on jo ennestään vesilämmitysjärjestelmä, tarvitset vain maalämpöpumpun ja energiakaivon korvaamaan vanhan lämmitysmuodon. Maalämpöpumpun hinta valmiiksi asennettuna on 8500 – 11 000 euron välillä riippuen lämpöpumpusta ja siitä kuinka paljon lämmintä vettä tarvitaan. Energiakaivo maksaa noin 4500 – 6500€ sisältäen maaputkien vetämisen ja asentamisen tekniseen tilaan. Eli kaikkine asennuksineen maalämpöön siirtyminen tulee maksamaan noin 13 000 – 17 500 € avaimet käteen periaatteella.

Paljonko säästät vaihtaamalla maalämpöön?

Yleisin kysymys maalämpöön liittyen, on nimenomaan tämä. Päätimme siis tehdä laskurin jonka avulla saat vastauksen.

Laske paljonko voisit säästää!