Maalämmön hinta – Yleisimmät kysymykset

 Mitä maalämpöön vaihtaminen maksaa öljylämmitteiseen n. 200 m² omakotitaloon?

Lopulliseen hintaan vaikuttaa aina useita eri tekijöitä, jotka vaihtelevat kohteen mukaan. Karkeasti voidaan kuitenkin sanoa, että maalämpöjärjestelmä tämän kokoluokan taloon, jossa asuu viisihenkinen perhe maksaa noin 13 000–15 000 €, riippuen mm. maalämpöpumpun mallista sekä poraussyvyydestä. Hinta sisältää kokonaisuuden mitoituksineen, porauksineen ja asennuksineen, joten maalämpöön vaihtaminen sujuu nopeasti ja helposti avaimet käteen–periaatteella ilman lisäkustannuksia. Lisäksi kannattaa muistaa, että voit vähentää osan kuluista verotuksessasi. Kotitalousvähennystä voi saada työn osuudesta eli mitoituksesta, porauksesta ja asennuksista, ei kuitenkaan laitteista kuten maalämpöpumpusta.

 Mitä maksaa sähkölämmitteisen omakotitalon lämmitysjärjestelmän vaihtaminen maalämpöön?

Mikäli talossa on valmiiksi vesikiertoinen järjestelmä eli patteristo tai lattialämmitys, on hinta suurin piirtein sama kuin yllä olevassa esimerkissä. Jos talossa on suora sähkölämmitys, vaatii maalämpöjärjestelmän asennus myös vesikiertoisen järjestelmän hankkimisen. Tällöin kokonaisukustannukset saattavat nousta 25 000 – 30 000 euroon.

 Mitä maalämpöjärjestelmän asentaminen maksaa uuteen 200 m² omakotitaloon?

Maalämmön hinta uuteen omakotitaloon on samaa luokkaa kuin vanhaan taloon. Toki hintaan vaikuttaa tässäkin tapauksessa monta muuttujaa, mutta yleensä maalämmön hinta liikkuu 13 000–15 000 € tienoilla

 Monessako vuodessa maalämpöinvestointi maksaa itsensä takaisin, mikäli talossa on aiemmin ollut öljylämmitys?

Esimerkkinä voitaneen mainita eräs maalämpökohteemme. Kyseessä on vuonna 1963 rakennettu 180 m² omakotitalo, jonka ikkunat, ovet sekä katon lämpöeristeet oli vaihdettu jo aikaisemmin. Vuosittaiset lämmityskustannukset öljylämmityksellä olivat olleet noin 3 200 €. Maalämmön käyttöönoton jälkeen lämmityskustannukset laskivat 875 euroon vuodessa, jonka lisäksi kesäaikana asumismukavuutta lisäsi järjestelmän tuottama viileä ilma eli ns. maakylmä. Näiden tietojen pohjalta investointi maksaa itsensä takaisin 7 vuodessa. Mikäli öljyn hinnan nousu jatkaa kasvuaan, saattaa takaisinmaksuaika olla jopa tätäkin lyhyempi.

Tilaa ilmainen esittely taloyhtiöösi!

Takaamme että saatte maalämpöä koskeviin kysymyksiinne vastaukset.

Maalämpöratkaisut kotitalouksiin

Olemme toteuttaneet yli 1000 maalämpöjärjestelmää ympäri suomen, nyt voimme sanoa että osaamme maalämmön.

 Monessako vuodessa sähkölämmityksestä maalämpöön siirtyminen alkaa olla kannattavaa uudehkossa omakotitalossa?

Asensimme maalämmön uudehkoon, aiemmin sähkölämmitteiseen omakotitaloon. Sähkön hinnan vaihteluista riippuen sijoitus alkaisi tuottaa noin 10 vuoden jälkeen, jolloin kertasijoitus olisi maksettu kokonaan. Vuosittainen säästö maalämpöön vaihtamisen jälkeen olisi täten noin 1 200 € vuodessa. Maalämpöön investoimista harkittaessa kannattaa muistaa, että maalämpö ja energiakaivo ovat elinikäinen sijoitus, joten kun investoinnin kulut on saatu katettua jäljellä ovat vain todella alhaiset käyttökustannukset.

 Kuinka suuret ovat maalämmön vuosittaiset käyttökustannukset?

Maalämpöjärjestelmän vuosittaiset käyttökustannukset vaihtelevat riippuen mm. siitä, miten suuri lämpimän käyttöveden kulutus on ja miten kylmä on tarkasteltava vuosi. Kuitenkin esimerkiksi suurin osa n. 150 m² omakotitalouksista selviää n. 500–650 € vuosittaisilla lämmityskustannuksilla.