Maakylmä rakennusten jäähdytykseen

TECHEAT asentaa maalämpöjärjestelmän yhteyteen myös maakylmän eli jäähdytysjärjestelmän. Maakylmä perustuu maaperään varastoituvan kylmäenergian hyödyntämiseen. Näin sama maalämpöjärjestelmän porakaivosta saadaan myös kiinteistön jäähdyttämiseen tarvittava energia. Porakaivon keruupiiriin yksinkertaisesti lisätään kylmää liuosta varten oma haaransa.

Kuten maalämmön, myös maakylmän käyttökustannukset ovat alhaiset. Ja koska maakylmän lisääminen maalämpöjärjestelmän yhteyteen ei kasvata asennuksen kokonaiskustannuksia merkittävästi, on se kaikin puolin järkevä investointi. Jäähdyttämiseen käytetystä energiasta yli 90 prosenttia on ilmaista ja hyötysuhde vaikkapa ilmalämpöpumppuun verrattaessa moninkertainen. Maakylmä on myös ympäristön kannalta turvallinen valinta, sillä se ei vaadi haitallisia kemikaaleja toimiakseen.

Maakylmäjärjestelmän viilentämän ilman jakamiseen sisätiloissa löytyy erilaisia vaihtoehtoja, mutta kiinteistön ulkopuolelle ei erillisiä laitteita tarvita. Useimmiten hyödynnetään kattoon tai seinälle kiinnitettäviä puhallinkonvektoreita.

Maakylmä yleistyy jatkuvasti, kysy meiltä niin kerromme lisää!